BC Drop Shot sponsor: Phytalis

11-01-2016

Een nuchter bureau dat online en traditionele marketing, communicatie en reclame bij elkaar laat komen onder één dak, zodat bekend is wat exact bij klanten speelt en er snel gehandeld kan worden! Een interview met Robert Hoogland van Phytalis, sponsor van BC Drop Shot. 

 

Phytalis

Phytalis is in 2003 opgericht door Robert Hoogland en richt zich op sport, bewegen, fysiotherapie en gezondheidszorg. Met als motto ‘Ideeën in de beweging’ bedenken de medewerkers een strategie om bedrijven, producten of diensten goed onder de aandacht te brengen. Daarnaast doet Phytalis ook graag de uitvoering. Klanten die betrokken specialisten zoeken die hun bedrijf, product of dienst echt willen kennen  en onder de aandacht brengen, zouden Phytalis moeten bellen.

 

BC Drop Shot en sponsoring

Robert en BC Drop Shot kunnen bijna in één adem genoemd worden, maar toch heeft hij zelf niet altijd bij de club gespeeld. “Vanaf mijn 18e jaar ben ik gaan badmintonnen. Aanvankelijk bij Voorburg, later bij SIO (nu Orbiton). In 1988 vertrok ik voor een vervolgstap naar Drop Shot dat destijds eredivisie speelde”. Daarna is Robert altijd verbonden gebleven aan BC Drop Shot; eerst als speler, maar later als trainer en sponsor. Niet alleen met geld, maar ook met (trainers)diensten.

 

Inmiddels is het Phytalis Drop Shot Grand Prix Toernooi bekend geworden bij spelers uit allerlei categorieën. De naam van het toernooi maakt al duidelijk dat Robert dit toernooi sponsort. Maar waarom wilde hij dit toernooi organiseren? “Het was de tijd, het gevoel en de sfeer.” De eerste editie ontstond bij het 65 jarig jubileum van de club. Ooit was BC Drop Shot een eredivisieclub, maar wel één waar de betrokkenheid  groot was. Er waren veel vrijwilligers, lijnrechters en een vaste kern aan publiek. In die tijd werd ook altijd in mei een Drop Shot ABC toernooi georganiseerd, waarmee dit toernooi vergeleken kan worden. “Het Grand Prix is de hang naar de mooie eredivisie sfeer en de opmaat voor moderne groei naar nationaal topniveau. Het is ook een initiatief om goede badmintonners te waarderen voor hun inzet met hoger prijzengeld.”

 

Ambities

Uiteraard heeft Robert ook ambities voor de club. BC Drop Shot heeft volgens hem de mogelijkheden om een stap te maken naar een hoger niveau, omdat er genoeg teams zijn in de breedte. “Dat hoeft niet direct eredivisie te zijn, maar tegen eredivisie aan moet zeker wel kunnen”. Door stapjes omhoog te maken trek je ook weer nieuwe spelers aan en blijft de club in beeld. De nieuwe spelers kunnen ook weer een uitdaging zijn voor bestaande spelers, zodat het algehele niveau omhoog gaat. Het verleden van Drop Shot laat ook zien dat sterke spelers het vlaggenschip vormen. “Het is investeren in het behoud van ​een gezonde vereniging. Geen overbodige luxe, want veel verenigingen zitten in zwaar weer!”

 

Complimenten

Robert vind het wel belangrijk om te vermelden dat de club het naar zijn mening erg goed doet: “Een groot compliment voor het bestuur dat open staat voor nieuwe dingen, maar ook de vrijwilligers hebben heel veel voor elkaar gekregen. Winter- en zomertoernooien, feestjes, technische commissie, shuttles regelen, clubtoernooi, sponsoring, communicatie, daar passen alleen maar vele complimenten. Daarnaast vind ik het ook een hele fijne plek voor een gezellig hapje en een klein drankje”.

 

Contact

Phytalis

Geestbrugkade 35

2281 CX Rijswijk

070 320 61 57

info@phytalis.nl

www.phytalis.nl