Jeugd Clubkampioenschappen

20-06-2016

Ingezonden door: Jaap van der Wiel


Op 18 juni streden bijna 40 jeugdleden van BC Drop Shot om de felbegeerde titels tijdens de Jeugd Clubkampioenschappen.
Vanaf 11 uur in de ochtend tot de prijsuitreiking om kwart voor 5 werden de rackets gekruist in zowel Enkel als, voor de eerste keer, de Dubbels.

Al tijdens de gezamenlijke warming-up “viel” het eerste slachtoffer. Peter Emck kwam ten val en blesseerde daarbij zijn pols en arm. De eerste diagnose was een lichte kneuzing. De wedstrijdleiding heeft gemeend de troostprijs aan Peter toe te kennen. Te zijner tijd krijgt hij de bijbehorende medaille overhandigd.
 
Tijdens de poulewedstrijden vloeide menig zweetdruppeltje en gaven de rode gezichten aan dat de tegenstanders de punten niet zomaar cadeau gegeven werden.
Een grote verrassing was de uitkomst van de broedertwist tussen Arie en David, welke na drie zware sets in het voordeel van David werd beslecht.
Verdere echte verrassingen bleven uit, of het moet zijn dat in Jongens Enkel C de beide geplaatste spelers Thimo en Iskender de finale misliepen.
 
Als tussendoortje werd het dubbelprogramma afgewerkt. Hierbij waren de spelers ingedeeld in een A en B groep (Meisjes en Jongens apart) en daarna in poules.
Elke speler in een poule speelde dubbels met iedere andere speler in de poule en twee sets tot 15 punten. Dit leverde dan per poule een nr 1 en nr 2 op.
Bij iedere groep speelde dan de nr 1 uit poule A samen met de nr 2 uit poule B tegen de nr 2 uit poule A en de nr 1 uit poule B. Dit was de finale.
Alleen bij de Meisjes A waren er 3 poules, waardoor de beste nr 2 doorging. En soms waren de verschillen tussen de nrs 1 en 2 of 2 en 3 of 2 en 2 bij Meisjes A slechts 1 partijpunt!
De finales waren helaas wat minder spannend dan gehoopt, maar we kunnen toch terug kijken op een leuk nieuw onderdeel voor de JCK.
Bij Meisjes B wonnen Prathy en Husna van de zusjes Anne en Sara. Bij de Meisjes A wonnen Kaylee en Olin van Ashmita en Sanne.
Bij Jongens B wonnen Daniel en Aditya van Minh-Duy en Iskender. Bij Jongens A wonnen Arie met David S van David K en Joost.
 
Na het dubbelprogramma was het tijd om even wat technische vaardigheid te laten zien in een wedstrijdje Hooghouden.
Hierbij deden de dubbel groepen A en B apart een gooi naar de medailles. Bij de B groep vielen de shuttles al snel op de grond en al na een paar minuutjes bleef Minh-Duy alleen over. Bij de A groep werden de shuttles wel wat langer hoog gehouden en om het geen nachtwerk te laten worden, werden wat extra moeilijkheidsgraden ingebouwd, zoals op één been hooghouden. Toen vielen de shuttles toch wel wat sneller op de grond, waarna Nusan en Shaqiel het nog even volhielden. Nusan won uiteindelijk, maar ook maar net aan.
 
Daarna gingen de spelers zich klaar maken voor de finales. Iedereen speelde nog minstens één wedstrijd. Nr 1 tegen elkaar, de Nrs 2 en de Nrs 3 ook.
Bij Jeugd D won Ashish na een zéér spannende finale in 3 sets van Amelie.
Bij Meisjes C won Prathy de gouden medaille en Anne de zilveren.
Bij Jongens C was Minh-Duy te sterk voor Aditya.
Bij Meisjes B gaf Flora iedereen het nakijken met Sanne als goede tweede.
In Jongens B versloeg Dennis Wang iedereen en pakte Nusan de tweede plaats.
In Meisjes A veroverde, zoals verwacht, Kaylee voor de derde keer op rij de wisselbeker met Cin Yie als goede tweede.
Ook in Jongens A vervulde David Sugiharto de verwachtingen en pakte zijn eerste BC Drop Shot prijs. David van Kranenburg was dus de toch wel verrassende nummer twee.
 
Jackie Kouwenhoven mocht de aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.
 
Zo kwam er weer een einde aan een goed verlopen JCK, met dank aan alle aanwezige spelers, ouders, (assistent) trainers en speciaal natuurlijk Erica Kruijff, Joke en Gita.
Tot volgend jaar.
 

Terug