Team 1 maatje te groot voor Almere

06-11-2017

Marcelino GunawanTeam 1 stond voor een belangrijke uitdaging afgelopen zaterdag. Concurrent Almere kwam op bezoek. Vooraf was er veel gespeculeer. Mannen zouden 'te doen' zijn, maar de vrouwen daarentegen, die vielen regelmatig een klasse hoger in. En dan te bedenken dat ons team 1 niet compleet zou zijn. Roos Beerkens werd vervangen Door Sybille Kool.

 

Met wat op en neer concentratiemomenten liep 'onze' herendubbel uiteindelijk toch zonder al teveel moeilijkheden langs de tegenstander. Eigenlijk al al twee seizoen hetzelfde beeld. Mooi begin met 1-0.

Powervrouwen

Dan de damesdubbel met invalster Sybille Kool en Annemieke van de Kolk. Dat was de kennismaking met de sterke vrouwen van Almere. Natuurlijk weten we dat 'onze' vrouwen tot de categorie powervrouwen behoren. Dat was duidelijk. Aanvankelijk wat aftasten bleek de power toch teveel van het goed voor Almere. De tegenstanders lieten al snel de koppies zakken. Tja wat moet je ook tegen dit geweld.

 

Rondjes spelen

Tijd voor Andri Ochtman eerste herensingle. Zoals we Andri kennen. Op het gemakkie rond spelen met hier en daar een fijne smash om af te ronden. Ik verdenk Andri ervan dat hij zelfs met opzet regelmatig uitballen pakt om de rally lekker vol te houden. Ook hier bleek de tegenstander (ooit het talent van Nederland) al snel zijn inspiratie te verliezen. Het werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning. Zo blijft Andri nog zonder verlies in zijn single.

 

Overwicht en inzet

Annemieke van de Kolk het veld op voor haar single. Zij treft een tegenstander met een wat vreemde manier van spelen en slagritme. Technisch uitstekend. Even wennen, maar ja Annemieke is inmiddels wel uitgegroeid tot een vaste kracht. Met veel overwicht, inzicht en natuurlijk haar perfecte ingehouden netshots, waar iedere tegenstander net geen knie verdraait, walst ze uiteindelijk over deze tegenstander.

 

Invalster Sybille treedt aan tegen de sterkste vrouw. Sybille geprezen om haar fantastisch perfecte timing voor slagen pakt veel punten met goede afwisseling in haar slagen. Duidelijk is wel dat deze tegenstander sterk is voor dit niveau. Ze bestrijkt gemakkelijk het gehele veld. Ook al is vaak gepasseerd door de uitgekiende slagen van Sybille heeft ze toch het vermogen gemakkelijk te herstellen. Uiteindelijk wordt Sybille gedwongen langere rally's te spelen en steeds scherper te spelen. Die aspecten breken haar voor al op in de tweede set. Ondanks goede tegenstand is deze tegenstander een maatje te groot op dit moment. Het eerste tegenpunt is een feit.

Mooiste single

Voor wie hem niet kent even in het kort. Voor de tweede herensingle speelt voor Drop Shot Marcelino Gunawan. Op het afgelopen Grand Prix Toernooi speelde hij een uitputtende finale tegen Andri. Daar viel zijn snelheid, controle en foutloos rond spelen al enorm op. Door inspanning van sponsor Van de Kolk en Andri heeft Marcelino dit jaar voor ons gekozen. En wat zijn we er blij mee. Ook hij speelt 100%. Dit bleek de mooiste single te worden. Met een tegenstander die net als Marcelino ook het gehele veld gemakkelijk beheerst was het een mooi gevecht om de punten. Waarbij Marcelino zich blesseerde in de tweede game door verkeerd uit te stappen. Daardoor kwam de tegenstander gevaarlijk dichtbij, maar Marcelino gebruikt zijn ervaring maximaal en sleepte de overwinning toch naar zich toe. Erg knap.

Fantastisch slotakkoord

Goed dan staat het inmiddels 5-1, maar dat geeft absoluut geen rust. Want mochten twee gemend dubbels verloren gaan, is de zege krap. Geconcentreerd met volledige focus begonnen de mixed dubbels ongeveer tegelijkertijd. Voor Andri en Annemieke was het even zoeken naar de juiste tactiek. Nu werd de kracht van de vrouwen duidelijk. De vrouw had de smashes van Andri gemakkelijk terug, sterker nog stuurde daar zelfs gemakkelijk mee. Daarnaast had ze ook een uitgekiend netspel. Alles moest uit de kast. Het spel werd langzamerhand omgezet. Er werd meer en meer gezocht om de vrouw in beweging te krijgen waardoor haar verdediging minder stabiel werd en ze vaker te laat was bij het net. Door deze opzet raakte de mannelijke tegenstander ook zijn vaste patroon kwijt. Hij ging 'zoeken'. Het werd een tactisch en zeer spannend gevecht. Uiteindelijk bleek de verandering van tactiek toch de beste aanpak. Er werd 21-18 gewonnen in de 3e game.

 

Dan de andere combinatie: Marcelino en Sybille. Een gelegenheidscombinatie door de afwezigheid van Roos. Maar daar was weinig van te merken. Deze gemend dubbel verliep vlekkeloos. Opvallend was de rol van Sybille in deze partij. De mannelijke tegenstander dacht Sybille uit te spelen via stevige smashes, maar die werden eigenlijk voluit geretourneerd in de andere hoek waardoor de mannelijke tegenstander van hoek naar hoek werd gestuurd. Dat ging zo snel dat de tegenstander eigenlijk altijd te laat was. Dan misschien het net proberen, maar daar 'heerste' Sybille ook. Alle tactische omzettingen van de tegenstander bleken zinloos. Natuurlijk biedt Marcelino continu de rust in zo'n dubbel. Pakt alles gemakkelijk, legt alles goed weg en speelt eigenlijk foutloos. Deze Drop Shot combinatie pakte eenvoudig de winst. Een fantastisch slotakkoord.

7 punten los

Het was goed te zien dat Almere genoeg talent heeft om een goede positie te hebben, maar dat ze door de kracht van ons team 1 langzamerhand wel de inzet en inspiratie verloren. Met uitzondering van de gemend dubbels was het duidelijk dat vrijwel elke overwinning eenvoudig naar Drop Shot ging. Hoe dan ook 7-1 was een uitslag waar team 1 van tevoren voor had getekend. Met deze overwinning maakt team 1 grote stappen. Ze staan op de koppositie en inmiddels 7 punten los van BC Duinwijck. BC Duinwijck ontvangt team 1 aankomende zaterdag. BC Duinwijck is op papier de sterkste tegenstander dus daar een mooi resultaat neerzetten, maakt het kampioenschap zeer haalbaar.

 

Terug