Nederlands Jeugd Kampioen bij BC Drop Shot

13-06-2018

Op 9 en 10 juni 2018 werden in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gehouden. Door de instroom van veel jeugdig talent deden er wat meer Drop Shot spelers mee dan in andere jaren. Naast David Sugiharto en Kaylee van der Wiel (beide U17) gingen ook de "verse" Drop Shotters Stephanie Nijsse, Mats Duwel (beide U13), Jaymie Laurens, Nadia Choukrie (beide U15) en Wessel van der Aar (U19) de strijd om het kampioenschap aan met hun leeftijdsgenoten.

 

In de Onder 13 klasse vielen Mats en Stephanie in de prijzen. Mats werd tweede in de Mannen Dubbel U13 en Stephanie werd tweede in de Vrouwen Dubbel U13.

 

In de Onder 15 klasse wisten Nadia en Jaymie de finale te halen in zowel het Dames Enkel als het Dames Dubbel. Jaymie wist beide finales winnend af te sluiten, al wist Nadia het in de single tot een spannende driesetter te rekken.
Voor Jaymie was de koek nog niet op, want ook in de finale van het Gemengd Dubbel ging de winst naar Jaymie en partner.
Jaymie werd zo dus in alledrie de U15 categorieën Nederlands Kampioen! 

 

Voor David en Kaylee bleef het optreden bij het NJK U17 beperkt tot de zaterdag, al blijft het spelen op een Nederlands Kampioenschap een hele leerzame ervaring, zeker als de top van Nederland ook meedoet.

 

Voor Wessel bleek een blessure een te grote sta in de weg om top te presteren en hij zag na de eerste speelrondes in dat verder spelen geen zin meer had.

 

(met dank aan René Lagerwaard fotografie voor de foto)