Wessel van der Aar tweede in Mix op EJK U19 2018

20-09-2018

Wessel van der Aar (BC Drop Shot) en Alyssa Tirtosentono (BC DKC) hebben de Nederlandse Badminton Jeugd weer op de wereldkaart gezet, door bij de Europese Junioren Kampioenschappen in Tallinn, Estland de tweede plaats, en dus zilver, te behalen.

Op weg naar de finale, onder het motto "Never Give Up", werd gewonnen tegen tegenstanders uit achtereenvolgens Zweden, Roemenië, Frankrijk, Rusland (kwartfinale) en Duitsland (Halve finale) waarbij 4 van de 5 wedstrijden in 3 sets beslist werden.

In de finale bleek het Franse duo Debrue en Moinard in 2 sets net iets beter dan Wessel en Alyssa en vonden zich daardoor op de hoogste trede van het platform terug. Maar één trede lager stond een trots Nederlands duo te stralen met hun zilveren medaille.

 

Bij deze feliciteert BC Drop Shot Wessel en Alyssa met hun fantastische prestatie en hun zilveren medaille, en samen met de prestaties van andere Nederlanders op diverse toernooien ergens op de wereld in de afgelopen weken, staat het Nederlandse Badminton weer volop in de aandacht.

 

Daarnaast wensen we Wessel veel succes (of eigenlijk "niet teveel succes") bij het Belgian Junior toernooi, maar we hopen dat hij natuurlijk zo snel mogelijk  bij team 1 zijn badmintonkunsten vertoond.

Ook Nadia, Jaymie en David veel succes bij de Belgian Junior 2018.