Train de Trainer programma

17-12-2018

De jeugdcommissie van BC Drop Shot zag de afgelopen jaren het aantal assistent-trainers afnemen, en/of niet toenemen daar waar de trainer wel meer assistenten zou kunnen gebruiken ten opzichte van de grootte van de groep.

Als alternatief voor het baantrainers-programma van de badmintonbond is in samenwerking met Dave Macaré een intern train-de-trainer programma opgesteld. Voor dit programma zijn een aantal "oudere" jeugdleden gepolst of zij interesse hadden. Met dit programma hoopt de jeugdcommissie dat de jeugdtrainingen nog beter gaan worden en zal er ook meer ruimte zijn om ook een deel individuele training tijdens de jeugdtrainingen in te passen. 

Onlangs was de kick-off met een theoretische sessie, waarbij Dave Macaré de fijne kneepjes van het trainersvak gaat proberen duidelijk te maken aan Sanne, Anouk, Kaylee en Shaqiel. Gedurende het traject zullen ze ook al meehelpen bij de jeugdtrainingen. De deelnemers zijn in ieder geval erg enthousiast en dit programma zal zeker ook één of meerdere vervolg-editie(s) krijgen.