BC Drop Shot met dubbel gevoel naar Kampioenspoule

03-11-2019
BC Drop Shot met dubbel gevoel naar Kampioenspoule
 
 
In een werkelijk kolkende VandeKolk Arena werd de streekderby tussen BC Drop Shot en Le Credit Sportif VELO een wedstrijd op het scherpst van de snede. Drop Shot kon plaatsing voor de kampioenspoule eigenlijk niet meer ontgaan en VELO vocht voor hun laatste theoretische kans om alsnog de Handhavingspoule te ontvluchten. Vooral Drop Shot had ook oog voor de tussenstanden op de wedstrijden Duinwijck - Hoornse en DKC - Almere, waar duidelijk moest worden hoe de rangschikking voor de plaatsen 2, 3, 4 en 5 er uit zou komen te zien.
Het BC Drop Shot Sfeerteam had alles uit de kast gehaald om van deze wedstrijd een waar geluidsspektakel te maken. Het in grote getale opgekomen publiek kwam oordoppen tekort om de vele decibellen aan toeters en trommels tegen te houden. Ook VELO had het eigen slagwerk meegenomen, dus ieder punt werd wel begeleid door trommelgeroffel en getoeter.
VELO moest deze wedstrijd Russell Muns missen, en Drop Shot kreeg op vrijdag nog de mededeling binnen dat Alyssa Tirtosentono tijdens een fysiek redelijk zware "Papendaltraining" (!?) door haar enkel was gegaan. Voor beide teams een gemis.
Het herendubbel van Joran Kweekel en Wessel van der Aar tegen Jim Middelburg en Ruben Kweekel was, naast een broederstrijd, ook een mooie start van deze avond. Met veel strijd en mooie punten over en weer gaven beide duo's elkaar weinig toe. Toch wisten Joran en Wessel op het einde van beide games steeds de beslissende punten te scoren en scoorden met 21-16 en 21-19 het eerste punt voor Drop Shot, waarmee Drop Shot zich al geplaatst wist voor de kampioenspoule.
Het damesdubbel tussen Christine Busch Andreasen met Nadia Choukri en Myke Halkema met Milou Lugters leek na de redelijk eenvoudige winst van eerste game een prooi voor het VELO duo te worden, maar de DropShotters knokten zich weer terug in de wedstrijd en wonnen de tweede game. In de derde game wisten de VELO-se dames snel een paar punten voorsprong te pakken en gaven die niet meer weg. Met 11-21, 21-17 en 15-21 pakten VELO hun eerste punt.
In de eerste herensingle beukte VELO-er Ewout Beukers er op zijn kenmerkende wijze op los, maar Dicky Palyama wist wel raad met dit powerbadminton. De herboren Drop Shot speler laat al een paar wedstrijden zien nog steeds op een hoog niveau in Nederland mee te kunnen en heeft zichtbaar veel plezier in het spelletje. Ewout moest dan ook in twee games met 21-13 en 21-17 zijn meerdere erkennen in Dicky, waardoor de tussenstand op 2-1 gebracht werd. In de eerste damessingle nam Jaymie Laurens het op tegen Simone Hermsen en dat werd een beetje eenzijdige wedstrijd. Jaymie speelde haar eerste single sinds haar blessure en dan weet je dat ze wat wedstrijdritme mist. Toch ging de wedstrijd via een regelmatige 21-15 en 21-15 naar Jaymie toe en gaf het scorebord een mooie 3-1 stand in het voordeel van Drop Shot aan.
In de tussentijd bij Duinwijck liep de wedstrijd iets voor op die in Den Haag en stond er een 4-1 tussenstand op het bord. Bij DKC stond Almere al snel op een 0-3 voorsprong, dus leek de strijd om de tweede plaats zich toe te spitsen op Duinwijck en Drop Shot.
In de tweede herensingle speelden leeftijdsgenoten Lars Kros en Dion Rovers tegen elkaar en zij vermaakten het publiek drie sets lang. Lars speelde een sterke eerste game (21-14), maar Dion vocht goed terug (19-21). Lars schakelde weer een tandje bij en wist de derde set met 21-14 te winnen. Op de andere baan nam Nadia het op tegen de Zweedse Fredrika Lagerstedt. Ook deze dames maakten er een mooi gevecht van, wat drie lange games duurde. Even leek het er nog op dat Nadia geblesseerd moest opgeven, maar het bleek mee te vallen en Nadia kon verder en zelfs de wedstrijd winnen via 20-22, 21-15 en 21-19. Daarmee stond er een 5-1 tussenstand op het scorebord en was Drop Shot op weg naar de gewenste grote overwinning, en misschien wel die mooie tweede plaats. Maar in de tussenstijd was het erg snel gegaan bij Duinwijck tegen Hoornse en wist de Haarlemse club via de 7-1 winst zich al verzekerd van de tweede plaats, ongeacht het resultaat van Drop Shot.
Door het ontbreken van Russell wisselt VELO meestal de duo's om en speelt Jim met Milou in plaats van met Myke, die het dit keer met Ruben Kweekel moest doen, in de wetenschap dat VELO over vier weken moet starten in de handhavingspoule. Beide mixen leverden veel spektakel op en beide werden beslist in 3 games. Ruben en Myke overklasten het Drop Shot duo Wessel en Christine in de eerste game (9-21), maar in de tweede game werd er uit een ander vaatje getapt (21-15) en pakten Wessel en Christine door in de derde game. Die bleef echter tot het einde spannend, want de VELO-ers gaven zich niet zomaar gewonnen. Met 21-19 ging de derde game dan toch naar Drop Shot. Op het andere veld vochten Joran en Jaymie het uit met Jim en Milou. De eerste game ging met 21-17 naar Drop Shot, maar Jim en Milou sloegen terug via 14-21. In de derde set zetten Jaymie en vooral Joran vol druk op Milou en wisten zo met 21-14 de derde set te pakken.
BC Drop Shot deed dus eigenlijk wat het moest doen, winnen met veel punten: 7-1. Maar helaas kon Hoornse niet voldoende punten van Duinwijck afpakken, zodat ook daar 7-1 op het bord stond en het onderlinge duel in het voordeel van Duinwijck telt. BC Drop Shot is dus blij en trots dat de kampioenspoule toch gehaald is, ondanks de blessuregolf onder de dames, maar toch ook een zweem van teleurstelling dat de tweede plaats nipt is misgelopen.