Belangrijk Dubbelweekend voor BC Drop Shot 1

04-01-2020 - Sportcentrum Mariahoeve - Den Haag / DeGIROhal - Haarlem

Zaterdag 4 januari en zondag 5 januari staat het eerste dubbelweekend van 2020 in de kampioenspoule van de Eredivisie op het programma.

 

 In de kampioenspoule bezet BC Drop Shot 1 op dit moment de tweede plaats, welke recht geeft op een plaats in de halve finale. Maar BC Drop Shot moet nog als laatste van de uitdagers tegen de ongenaakbare koploper BV AviAir Almere en die heeft in de vorige speelronde BC Duinwijck met een niet mis verstane 8-0 terug naar Haarlem gestuurd. Voor BC Drop Shot zaak om toch zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Want ieder punt tegen Almere kan later misschien wel een bonuspunt blijken te zijn.

Op 4 januari speelt BC Drop Shot 1 de thuiswedstrijd tegen BV AviAir Almere.

De wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt voorafgegaan door de traditionele line-up van de spelers van beide teams en waarbij het team van Drop Shot vergezeld wordt door eigen jeugdspelers. Het team kan iedere support goed gebruiken, dus komt allen het team aanmoedigen, of gewoon kijken naar topbadminton.

Dezelfde dag is ook het Wintertoernooi, dus ook voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd valt er genoeg badminton te zien op 4 januari.

 

Op zondag 5 januari worden spelers en supporters weer verwacht om 15.00 uur in DeGIROhal in Haarlem voor de uitwedstrijd tegen BC Duinwijck.

BC Duinwijck is op dit moment de naaste concurrent van BC Drop Shot (met BC DKC op het vinkentouw) en met winst op Duinwijck zet Drop Shot een grote stap richting de begeerde halve finale.

In de vorige fase én de thuiswedstrijd kon Duinwijck optimaal profiteren van het ontbreken van een aantal team 1 dames, dus tijd om (mits nu wel volledig) te laten zien dat die twee eerdere wedstrijden een verkeerd beeld van de sterkte van beide teams geeft.