Voortvarende start Team 1 in Eredivisie

08-09-2020

Het wachten zit erop, de start van de eredivisie is een feit!

Niet een kick off in Haarlem tegen 2da Smashing zoals verleden jaar , maar wel dezelfde tegenstander alleen nu in Wychen. 

Van tevoren was prima gecommuniceerd wat er, vanwege Corona-maatregelen, wel mogelijk was en gelukkig waren ook supporters welkom.

Zaterdagavond was het nog even wennen: welke pijlen moeten we volgen, wat wordt nu mijn eigen stoel, geen line up maar een zit up, etc. maar dat mocht allemaal de pret niet drukken, iedereen was gewoon blij om eindelijk weer “echte “wedstrijden te spelen. 

Het team van BC Drop Shot 1 had tegen 2da Smashing twee nieuwe namen; David Sugiharto, die weer terug is op zijn thuisbasis Mariahoeve en de Zwitserse Nadia Fankhauser, die van Roosterse BC is overgekomen.

 

Het herendubbelkoppel Mathias Thyrri en Wessel van der Aar kwam goed uit de startblokken met mooie rally’s, maar soms iets focus verlies, werd in 2 sets het 1e punt binnen geslagen tegen Yannick Smeets en Brandon Bessem. Op de baan ernaast waren het Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono die met goed spel het 2e punt tegen Ella Peters en Lieke Maas aantikte, 21-10 en 21-10.

Hierna was het de beurt aan David die voor Drop Shot zijn debuut maakte in de eredivisie. Dit werd een spannende partij met mooie rally’s tegen Teun Gootzen. In beide sets kon het alle kanten opgaan, maar het was David die in beide sets aan het langste eind trok. Jaymie Laurens mocht aantreden tegen Denise Hall. De eerste set was vooral het 1e gedeelte genieten met over en weer mogelijkheden tot 14-14, hierna gaf Jaymie gas en liep uit tot 21-14. In set 2 ging ze ook al zo voortvarend van start en snel was het 4e punt een feit. 

 

Lars Kros liet zien dat hij ook de zomerperiode flink had doorgetraind bij CBA en een leuk feit was dat Donovan Cuntapay deze avond ook samen met Francien van der Aar de coaching voor hun rekening namen (door afwezigheid van de nieuwe hoofdtrainer/coach Robbie Kneefel). Deze wedstrijd was een partij met verschillende gezichten, de eerste set ging snel in het voordeel van Lars tegen Yannic Smeets 21-9, maar Yannic herpakte zich sterk in de 2e set (20-22). De derde set moest de beslissing brengen, die met 21-14 in het voordeel van Lars werd beslist. Nadia mocht nu haar debuut maken voor BC Drop Shot in de single, het fijne van Nadia is dat ze alle drie de onderdelen beheerst maar deze wedstrijd werd ingezet in de single. Haar tegenstander Maureen Zewald speelde een sterke wedstrijd en wist de wedstrijd na een spannende 3e set winnend af te sluiten en zo het eerste punt voor Smashing te scoren.

 

Vooraf wisten wij dat Smashing sterke mixspelers heeft en verleden jaar is op dit onderdeel ook een punt naar de tegenstanders gegaan. Kortom volle bak! Mathias en Imke deden dit ook en met goed tactisch spel werd in 2 sets duidelijke cijfers genoteerd, 21-10 en 21-14. Op de andere baan was een mooi gevecht bezig, zeker de 1e set en die set ging naar Lieke en Brandon met 22-20, hierna herpakten Alyssa en Wessel zich goed en dit resulteerde in een mooie overwinning via winst in de 2e en 3e set: 21-12 en 21-15.

Kortom een mooie start met veel flash back, tegenstander hetzelfde, uitslag hetzelfde 7-1! Laten we hopen dat dit een mooi voorteken is ………..

 

Volgende week wéér een uitwedstrijd, en zelfs nog wat meer kilometers te maken naar Roosteren voor de wedstrijd tegen de eerste koploper van dit seizoen Roosterse BC.