Jeugdig BC Drop Shot overtuigt in Limburg

13-09-2020
Jeugdig BC Drop Shot overtuigt in Limburg
 
Zaterdag 12 september stond voor BC Drop Shot 1 de verre uitwedstrijd tegen Roosterse BC op het programma.
Het was de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, dus de belangen voor beide teams waren groot. Want de winnaar maakt al een goede stap richting de Kampioenspoule. Bij Drop Shot moest Nadia Choukri afhaken door een blessure, waardoor de opstelling enige aanpassing nodig had.
 
Vorig seizoen nam Roosterse in Den Haag brutaal een 0-2 voorsprong, door de beide dubbels te winnen. Maar in de damesdubbel lieten Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono tegen Dorien Lups en Ann Knaepen er geen twijfel over bestaan wie het beste dubbel was. Met 17-21 en 13-21 ging het eerste punt naar Drop Shot. Op het andere veld maakten Wessel van der Aar met Lars Kros tegen Rick Steuten en Noah Jongen er een spannende driesetter van. Uiteindelijk trokken Wessel en Lars de wedstrijd in de derde set naar zich toe (20-22, 21-15, 12-21) en zetten Drop Shot op een 0-2 voorsprong.
 
Met Joran Kweekel op heren single 1 moest het derde punt voor Drop Shot volgen, maar Marijn Put bleek vooral in de tweede set een taaie opponent. Toch wist Joran in twee sets (11-21, 20-22) de 0-3 op het scorebord te zetten. Op het tweede veld moest Jaymie de volle 3 sets aan de bak. Wendy Hoeve pakte, misschien wel verrassend, met 21-14 de eerste set. Maar in de tweede en derde set stond het vizier van Jaymie weer op scherp en wist ze met 10-21 en 13-21 alsnog de partij te winnen.
Ook Lars Kros en Rick Steuten maakten er een spannende driesetter van, waarbij Lars na winst in de eerste set (17-21) mocht ruiken aan de winst, maar wist Rick de tweede set met 26-24 naar zich toe te trekken. Daarna ging het snel en wist Lars niet echt meer een vuist te maken (21-12) en sloeg Rick het eerste punt voor Roosterse binnen. Dé verrassing van de dag moest toen nog komen. Alyssa mocht weer een keertje de single spelen en wel tegen de sterke Dorien Lups. Maar dat Alyssa nog steeds een goede single kan spelen, bleek wel tijdens deze wedstrijd. Met haar bekende powerspel wist Alyssa met 16-21 en 19-21 Dorien te verslaan. Tussenstand 1-5 voor Drop Shot.
 
Drop Shot kan sterke mixduo's op de baan zetten, met of zonder de echte specialisten. Veelzijdigheid van spelers is dan erg handig. Imke speelde met Joran tegen Ann en Noah, en sleepten een twee sets overwinning (18-21, 18-21) uit het vuur. Wessel en Jaymie maakten voor Drop Shot het feest compleet door redelijk overtuigend van Marijn en Novi Wieland te winnen (14-21, 17-21).
 
BC Drop Shot doet dus goede zaken door de 1-7 winst bij Roosterse BC en vind zich in de ranglijst terug op de eerste plaats. Volgende week ontvangt de koploper het Groningse AMOR. Aanvangstijd is 18.00 uur.