BC Drop Shot versterkt zich voor 1e divisie

03-05-2018

BC Drop Shot zet een nieuwe stap op de weg om na 25 jaar afwezigheid weer terug te keren in de nationale top van het badminton. Op maandag 23 april hebben Justin Teeuwen en de nationale toptalenten Jaymie Laurens en Nadia Choukri hun contract bij BC Drop Shot ondertekend, onder toeziend oog van hoofdsponsoren Jaap en Alex van de Kolk en TC-lid Peter Regeer.

 

Samen met (onder voorbehoud) Andrie Ochtman, Marcelinho Gunawan en Annemiek van de Kolk vormen zij het eerste team van BC Drop Shot, dat volgend seizoen uitkomt in de 1e divisie. Voorzitter Mark van Beek wenste hen veel succes en plezier bij het spelen voor de vereniging uit Den Haag.

 

Meerjaren plan

De contracten voor het drietal zijn onderdeel van het meerjarige plan van BC Drop Shot om zich te ontwikkelen tot een vereniging die blijvend onderdeel uitmaakt van de Nederlandse badmintontop. Daarnaast

 wil BC Drop Shot een vereniging zijn die op alle niveaus teams in competitie heeft. Sponsor Van de Kolk Hypotheken heeft zich voor meerdere jaren aan de club verbonden om dit plan mede mogelijk te maken. Ook de andere sponsoren: Phytalis, Fysiopraktijk Rijswijk, Victor, Macare Sport, Toko Dapur Ibu en de Praktijk voor Houding en Beweging zijn enthousiast over deze droom van BC Drop Shot.

Op de weg terug

Vanaf 1952, het begin van de nationale badmintoncompetitie, tot 1995 was BC Drop Shot een begrip in de Nederlandse 

badmintonwereld. Na een crisis is de oudste badmintonvereniging van Nederland de laatste jaren weer op de weg terug. De club is bekend van diverse grote toernooien, waaronder de Grand Prix | Master Finals (dit jaar op 19 en 20 mei). In 2018 is BC Drop Shot voor het 

eerst ook gastheer van de finale van de Van de Kolk Cup (nationale beker) op zaterdag 26 mei in Den Haag.