Jeugd

Zoekt u een leuke badmintonvereniging voor uw kind(eren)? Bij Badmintonclub Drop Shot kunnen kinderen vanaf 6 jaar bij onze gezellige jeugd terecht.

 

BC Drop Shot heeft een ontzettend leuke jeugdgroep van meer dan 120 jeugdleden, variërend in leeftijd van 6 tot 18 jaar.  Wij bieden training aan op 9 verschillende momenten, verdeeld over 3 locaties. Op deze momenten trainen de kinderen met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau. Daarnaast is er een speciale selectietraining voor getalenteerde jeugd.

 

Plezier in het badminton staat voorop. Jaarlijks zijn er jeugdclubkampioenschappen en clinics. Er worden ook niet-badminton gerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals het jeugdkamp en andere leuke uitjes. 

Natuurlijk stimuleren wij jeugdspelers om deel te nemen aan de competitie voor de jeugd. 

 

Vind hieronder snel meer informatie over de jeugd!

 

 

 

 

 

Locaties en tijden jeugdtrainingen

Drop Shot heeft veel trainingsmomenten voor de jeugd. De trainingsdagen en locaties vind je hier.
Jeugdleden van Drop Shot worden gevraagd om in sportkleding en indoorsport-/badmintonschoenen te komen trainen.

 

Selectietraining
Voor getalenteerde jeugd bieden wij een speciale selectietraining aan. Je kunt hiervoor geselecteerd worden als je goed je best doet en je trainer bij de hoofdtrainer jeugd aangeeft dat je badmintonvaardigheden voldoende zijn. De hoofdtrainer zal je dan uitnodigen voor een proeftraining om te kijken of je voldoet aan de selectie-eisen. Bij deze speciale training wordt met veren shuttles getraind. Voor deelname aan de jeugdselectietraining wordt een extra bijdrage gevraagd.

 

Jeugdtarieven
BC Drop Shot hanteert 1 jeugdtarief waarmee men tot zelfs 4x per week kan deelnemen aan de gewone jeugdtraining én deel kan nemen aan de jeugdcompetitie. Shuttles zijn inbegrepen bij alle trainingen en competitiewedstrijden. Bekijk hier de tarieven. In het geval van evenementen kan er een additionele bijdrage gevraagd worden.


 

Trainers

Trainers en begeleiders
Bij BC Drop Shot willen we de jeugdspelers goede training geven. Daarom doet de club haar uiterste best om goede trainers voor de groepen te zetten. Daarnaast willen we bij iedere jeugdtraining ook zoveel mogelijk assistent-trainers op de baan hebben. We hebben een intern train-de-(assistent)trainer programma opgezet, waarbij de wat oudere jeugdspelers opgeleid worden tot assitent-trainers. Als ze verder willen groeien in het trainersvak, worden ze gestimuleerd om trainerscursussen via Badminton Nederland te gaan volgen.

Van alle (volwassen) trainers en begeleiders wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd bij de gemeente. Een gescand exemplaar van die VOG wordt bij de secretaris van BC Drop Shot ingeleverd en opgeslagen op een veilige plek..

Lid worden?

Heb je alle informatie hierboven goed doorgelezen en spreekt Drop Shot je aan? Dan kun je het hele jaar door lid worden bij Drop Shot. De eerste 3 trainingen zijn vrijblijvend en kun je op je gemak ervaren of Drop Shot bij je past.

Wil je een keer mee doen, maak dan een afspraak door een e-mail te sturen naar jeugd@bcdropshot.nl.

Jeugdactiviteiten

Jaarprogramma
De jeugdcommissie bepaalt ieder jaar het jaarprogramma voor de jeugd. Het is een mix van trainingen, competitie en evenementen. Het principe jaarprogramma van dit jaar is hier te vinden.

 

Jeugdcompetitie
Bij Drop Shot stimuleren we deelname aan de jeugdcompetitie. Deze wordt van februari tot en met mei gespeeld.Beginners starten met de opstapcompetitie een laagdrempelige competitie voor de absolute beginners. Plezier staat voorop in deze competitie en men neemt de regels niet zo nauw.

Gevorderden spelers spelen mee in de jeugdcompetitie. Deze competitie vindt vaak plaats binnen de gemeente.  Later kan er in de regionale of zelfs landelijke competitie meegedaan worden.Voor alle competitie spelers geldt dat men in het clubshirt de competitiewedstrijden speelt.

 

Jeugddiploma's
Ieder seizoen rond kerst kunnen jeugdleden een jeugddiploma halen. Er zijn diverse niveaus waar je een diploma voor kan halen. Een jury bepaalt of je voldaan hebt aan de eisen van het diploma.