Jeugd

Zoekt u een leuke badmintonvereniging voor uw kind(eren)? Bij Badmintonclub Drop Shot kunnen kinderen vanaf 6 jaar bij onze gezellige jeugd terecht.

 

BC Drop Shot heeft een ontzettend leuke jeugdgroep van meer dan 100 jeugdleden, variërend in leeftijd van 6 tot 18 jaar.  Wij bieden training aan op 4 verschillende momenten, verdeeld over 3 locaties. Op deze momenten trainen de kinderen met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau. Daarnaast is er een speciale selectietraining voor getalenteerde jeugd.

 

Plezier in het badminton staat voorop. Jaarlijks zijn er jeugdclubkampioenschappen en clinics. Er worden ook niet-badminton gerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals het jeugdkamp en andere leuke uitjes.  

 

Vind hieronder snel meer informatie over de jeugd!

 

 

 

 

 

Locaties en tijden jeugdtrainingen

Drop Shot heeft veel trainingsmomenten voor de jeugd. De trainingsdagen en locaties vind je hier.
Jeugdleden van Drop Shot worden gevraagd om in het clubshirt te komen trainen.

 

Selectietraining
Vanaf september 2014 bieden wij een speciale selectietraining aan voor getalenteerde jeugd. Je kunt hiervoor geselecteerd worden als je goed je best doet. Bij deze speciale training wordt met veren shuttles getrained.

 

Jeugdtarieven
Drop shot hanteert 1 jeugdtarief waarmee men 4x per week kan trainen en deel kan nemen in de competitie. Shuttles zijn inbegrepen bij alle trainingen en competitiewedstrijden. Bekijk hier de tarieven. In het geval van evenementen kan er een additionele bijdrage gevraagd worden.


 

Trainers

Trainers en begeleiders
Drop Shot maakt gebruik van gekwalificeerde trainers en begeleiders. Alle trainers hebben een trainingsdiploma behaald en alle begeleiders hebben een begeleiderscursus gevolgd. Van alle trainers en begeleiders is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd bij de gemeente.

Lid worden?

Heb je alle informatie hierboven goed doorgelezen en spreekt Drop Shot je aan? Dan kun je het hele jaar door lid worden bij Drop Shot. De eerste 3 trainingen zijn vrijblijvend en kun je op je gemak ervaren of Drop Shot bij je past.

Wil je een keer mee doen, maak dan een afspraak door een e-mail te sturen naar jeugd@bcdropshot.nl.

Jeugdactiviteiten

Jaarprogramma
De jeugdcommissie bepaalt ieder jaar het jaarprogramma voor de jeugd. Het is een mix van trainingen, competitie en evenementen. Het principe jaarprogramma van dit jaar is hier te vinden.

 

Jeugdcompetitie
Bij Drop Shot stimuleren we deelname aan de jeugdcompetitie. Deze wordt van februari tot en met mei gespeeld.Beginners starten met de opstapcompetitie een laagdrempelige competitie voor de absolute beginners. Plezier staat voorop in deze competitie en men neemt de regels niet zo nauw.

Gevorderden spelers spelen mee in de jeugdcompetitie. Deze competitie vindt vaak plaats binnen de gemeente.  Later kan er in de regionale of zelfs landelijke competitie meegedaan worden.Voor alle competitie spelers geldt dat men in het clubshirt de competitiewedstrijden speelt.

 

Jeugddiploma's
Ieder seizoen rond kerst kunnen jeugdleden een jeugddiploma halen. Er zijn diverse niveaus waar je een diploma voor kan halen. Een jury bepaalt of je voldaan hebt aan de eisen van het diploma.
 

 

 

 

Laatste nieuws

Jeugdcompetitie (2018)

We spelen dit jaar met 8 teams mee in de reguliere en met 6 teams mee in de opstap jeugdcompetitie! De definitieve teamindelingen en de speeldata worden in de tweede week van januari in de groepsapps bekend gemaakt. Eind februari start de jeugdcompetitie.

Let op er zijn nog twee teamtrainingen: op 24, 26 of 27 januari 2018 en op 7, 9 of 10 februari 2018. Over de juiste datum, tijd en plaats krijgt iedere competitiespeler nog nader bericht van de jeugdcommissie.

 

Ouder-/kindtoernooi

Zaterdag 20 januari 2018 wordt het jaarlijkse familietoernooi weer gespeeld in de Piet Vink sporthal van 14.00-17.00. Het inschrijfformulier wordt de eerste week van januari via de e-mail rondgestuurd naar de jeugdleden. Let op: deze dag is er geen training op Mariahoeve én de Piet Vink.