Jeugd

 

Zoek je een leuke badmintonvereniging voor je kind(eren)? Badmintonclub Drop Shot heeft een grote, gezellige club jeugdleden van 6 tot 18 jaar. Er zijn trainingen op alle niveaus, op drie verschillende locaties (Sportcentrum Mariahoeve, Piet Vinkhal, Sporthal Gaslaan).

 

Veel jeugdleden doen mee aan de competitie. Drop Shot organiseert toernooien en andere activiteiten voor de jeugd, zoals het jeugdkamp. Plezier staat voorop!

Voor de meer prestatiegerichte jeugdspelers zijn er selectietrainingen en wordt bij voldoende niveau (zowel speltechnisch als mentaal) meespelen in de seniorencompetitie in de meest geschikte divisie gestimuleerd (natuurlijk als de jeugdspeler zelf wil en de ouders hun toestemming geven).

 

Kinderen kunnen drie gratis proeflessen volgen, om te kijken of het bevalt. De trainer zorgt voor een leen-racket voor de proeflessen. Vraag een eerste proefles aan via jeugd@bcdropshot.nl.

 

Hieronder vind je meer informatie over het jeugdlidmaatschap bij Drop Shot. Heb je vragen, mail ons dan op jeugd@bcdropshot.nl.

 

 

 

 

 

Locaties en tijden jeugdtrainingen

Drop Shot heeft veel trainingsmomenten voor de jeugd. De trainingsdagen en locaties voor de jeugd staan onderaan deze pagina.

Een uitgebreidere speelkalender vind je hier.

 

Opzet van de trainingen 

Er zijn een aantal trainingen waar alle jeugdleden aan mee kunnen doen. Daarnaast kun je door je trainer geselecteerd worden voor de jeugdselectie 1 of de jeugdselectie 2. In onderstaand overzicht zie je wie wanneer kan trainen. En: hoe meer je traint, hoe beter je wordt! 

 

Selectietraining
Voor getalenteerde jeugd bieden wij een speciale selectietraining aan. Je kunt hiervoor geselecteerd worden als je goed je best doet en je trainer bij de hoofdtrainer jeugd aangeeft dat je badmintonvaardigheden voldoende zijn. De hoofdtrainer zal je dan uitnodigen voor een proeftraining om te kijken of je voldoet aan de selectie-eisen. Bij deze speciale training wordt met veren shuttles getraind. Voor deelname aan de jeugdselectietraining wordt een extra bijdrage gevraagd.

 

Wat neem je mee

Neem gymschoenen mee die je alleen in de sporthal draagt (niet buiten) en geen afgevende (zwarte) zool. De club adviseert echter om badmintonschoenen aan te schaffen, omdat die speciaal geschikt zijn voor het badmintonnen en blessures beter voorkomt. Een racket. Een flesje water is fijn. En (sport)kleren waar je lekker in kunt bewegen. Als je competitie gaat spelen, heb je een clubshirt nodig.

Bij de trainer of de badmintonshop in Mariahoeve kun je informatie krijgen welk racket bij jou past.

Je kunt je eventueel omkleden en douchen in de kleedkamers.

 

Jeugdtarieven
BC Drop Shot hanteert 1 jeugdtarief waarmee men tot zelfs 4x per week kan deelnemen aan de gewone jeugdtraining én deel kan nemen aan de jeugdcompetitie. Shuttles zijn inbegrepen bij alle trainingen en competitiewedstrijden. Bekijk hier de tarieven. In het geval van evenementen kan er een additionele bijdrage gevraagd worden.

 

Trainingen-overzicht 

 Dag 

 Groep 

 Locatie 

 Tijd 

 Toelichting 

 Maandag 

 Jeugdselectie 1 

 Mariahoeve 

 18:00 – 20:00 

 Na selectieproces, informeer bij je trainer 

 Maandag 

 Jeugdselectie 2 

 Mariahoeve 

 19:00 – 20:30 

 Na selectieproces, informeer bij je trainer 

 Woensdag 

 Beginners en jeugd tot 10 jaar 

 Mariahoeve 

 16:00 – 17:30 

 Voor alle jeugdleden 

 Woensdag 

 Gevorderde jeugd & jeugd 11-18

 Mariahoeve 

 17:30 - 19:00 

 Voor alle jeugdleden 

 Woensdag 

 Jeugdselectie 1 

 Mariahoeve 

 17:30 - 19:00 

 Na selectieproces, informeer bij je trainer 

 Donderdag 

 Jeugdselectie 2 

 Mariahoeve 

 18:00 – 19:30 

 Na selectieproces, informeer bij je trainer 

 Vrijdag 

 Alle jeugdleden 

 Gaslaan 

 19:00 – 20:30 

 Voor alle jeugdleden 

 Zaterdag 

 Alle jeugdleden 

 Mariahoeve 

 12:00 – 13:30 

 Voor alle jeugdleden 

 Zaterdag 

 Alle jeugdleden 

 Piet Vinkhal 

14:00 – 15:30 

Voor alle jeugdleden 

 

Dit is het algemene overzicht. Soms vallen trainingen uit doordat Drop Shot een toernooi of activiteit organiseert. Een actueel overzicht vindt je op http://www.bcdropshot.nl/agenda/.  

Trainers

Trainers en begeleiders
Bij BC Drop Shot willen we de jeugdspelers goede training geven. Daarom doet de club haar uiterste best om goede trainers voor de groepen te zetten. Daarnaast willen we bij iedere jeugdtraining ook zoveel mogelijk assistent-trainers op de baan hebben.

 

Trainers per locatie

Op Mariahoeve is Dave Macaré de hoofdtrainer voor de algemene jeugdtrainingen en de trainingen voor de jeugdselectie 2. Assistent-trainers ondersteunen hem.

Marcel Bijen is de hoofdtrainer voor de jeugdselectie 1 en de Hoofdtrainer voor de gehele jeugd..  

 

Aan de Gaslaan is Wil Maassen de hoofdtrainer, ondersteund door assistent-trainers. 

 

In de Piet Vinkhal is Tak Ling Lam de hoofdtrainer, ondersteund door assistent-trainers.  

 

Eigen opleiding assistent-trainers

We hebben een intern trainingsprogramma opgezet, waarbij de wat oudere jeugdspelers opgeleid worden tot assistent-trainers. Als ze verder willen groeien in het trainersvak, worden ze gestimuleerd om trainerscursussen via Badminton Nederland te gaan volgen.

 

VOG

Van alle (volwassen) trainers en begeleiders wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aangevraagd bij de gemeente.

Een gescand exemplaar van die VOG wordt bij de secretaris van BC Drop Shot ingeleverd en opgeslagen.

 

 

Jeugdactiviteiten

Jaarprogramma
De jeugdcommissie bepaalt ieder jaar het jaarprogramma voor de jeugd. Het is een mix van trainingen, competitie en evenementen. Het principe jaarprogramma van dit jaar is hier te vinden.

 

+Evenementen, toernooien en vrijwilligerswerk 

Drop Shot organiseert leuke evenementen en toernooien voor de jeugd. En Drop Shot heeft dit seizoen een team in de eredivisie! Je kunt ze komen aanmoedigen als je dat leuk vindt.  

 

Drop Shot is een vereniging, gerund door de leden. We kunnen je hulp goed gebruiken. Bijvoorbeeld met de opbouw van een toernooi, of voor een dagdeel aan de wedstrijdtafel op een toernooidag. Of in één van de commissies, of in het bestuur... Laat ons weten waar je talent ligt en help mee!   

 

 

 

Lid worden?

Heb je alle informatie hierboven goed doorgelezen en spreekt Drop Shot je aan? Dan kun je het hele jaar door lid worden bij Drop Shot. De eerste 3 trainingen zijn vrijblijvend en kun je op je gemak ervaren of Drop Shot bij je past.

Wil je een keer mee doen, maak dan een afspraak door een e-mail te sturen naar jeugd@bcdropshot.nl.

 

Het jeugdlidmaatschap is inclusief alle gewone trainingen, inclusief shuttles en inclusief competitie. Je kunt meerdere trainingen volgen per week.

 Je krijgt korting als je een Ooievaarspas hebt, of als familieleden ook lid zijn van Drop Shot. De bedragen staan op http://www.bcdropshot.nl/vereniging/lidworden

Voor jeugdselectie 1 of 2, en voor evenementen betaal je apart.

 

Het inschrijfformulier is te vinden op pagina ‘lid worden’

 

Competitie

Jeugdcompetitie

Ook kun je competitie gaan doen, zodra je de basistechnieken en de regels kent. Er is een opstapcompetitie voor beginnende badmintonspelers van allerlei leeftijden. Na één jaar (soms twee jaar) opstapcompetitie ga je in het algemeen naar de jeugdcompetitie. We delen de teams in op leeftijd en speelsterkte. Bij de competitiewedstrijden draag je het Drop Shot clubshirt!

 

De trainers maken samen met de jeugdcommissie de teamindeling. De definitieve teamindelingen en de speeldata worden ongeveer één maand voor de competitiestart in de groepsapps bekend gemaakt.

 

We proberen ook nog twee teamtrainingen te organiseren voorafgaand aan de competitie, zodat de spelers alvast een beetje aan elkaar kunnen wennen en ook kan de eventuele teamleider zich voorstellen aan de spelers en hun ouders om verdere afspraken te maken voor tijdens de competitie.

 

In principe worden de wedstrijden gespeeld op zaterdag in Sportcentrum Mariahoeve en in de sportlocatie van de tegenstanders (vaak op zaterdag, maar soms ook op zondag).

 

Ben je heel erg goed, dan kun je door de hoofdtrainer gevraagd worden of je zin hebt in de seniorencompetitie mee te spelen.

Als je dat leuk vindt én je mag van je ouders, dan gaat de hoofdtrainer met de Technische Commissie kijken waar je het beste past.

Nieuws Jeugd

Als er een evenement is of een belangrijke mededeling van de Jeugdcommissie, dan worden die berichten hieronder vermeld.