Drop Shot plaatst zich voor finale

10-02-2020

 

Zondag 9 februari zou het niet alleen buiten stormen, maar de verwachting was dat het ook in Sportcentrum Mariahoeve zou gaan stormen. Was Duinwijck in staat om de stunt van Drop Shot om in het hol van de leeuw te winnen ook te kunnen realiseren of gaf de winst van zaterdag het zelfvertrouwen van Drop Shot een extra boost. Duinwijck moest winnen, Drop Shot had aan 4 punten voldoende om de finale plaats in beslag te nemen. De VandeKolk Arena liep weer aardig vol met publiek, ondanks de Code Oranje voor de storm Ciara en die zagen dat Drop Shot in dezelfde opstelling speelde als zaterdag, maar dat Duinwijck de enkelspelen bij zowel de mannen als de vrouwen hadden gedraaid. Duinwijck gokte zo waarschijnlijk op winst in de dubbels, de damessingles en een herensingle om zo de benodigde 5 punten te scoren, maar ze kwamen van een koude kermis thuis.

 

 

Al na 4 wedstrijden beslist

Vanuit de startblokken lieten de Drop Shotters zien dat de winst in Haarlem de focus en het zelfvertrouwen goed had gedaan en werden dit keer de dubbels een prooi voor Drop Shot. Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono sloegen in twee sets de winst binnen. In het herendubbel hadden Wessel van der Aar en Mathias Thyrri dit keer in 3 games de overhand. De nu zéér geconcentreerd spelende Joran Kweekel was duidelijk een maatje te groot. Liefst 3-0 al na drie wedstrijden en nog één punt nodig voor die felbegeerde finaleplaats. En die eer was toebedeeld aan Nadia Choukri. Met een strakke strategie werd haar tegenstander ook eenvoudig weggezet en zo werd het beslissende punt al na 4 wedstrijden binnen gehaald.

 

Grote vreugde bij het team en de supporters. Deze finaleplaats veranderde de droom in realiteit. En dat als debutant in de eredivisie. Een ongekend succes! Met volle moed en kracht nu op weg naar de finale in Den Bosch tegen Almere.

 

Next Call: 7 maart 2020, 13.00 uur, De Maaspoort in Den Bosch