Robert Hoogland hoofdtrainer en coach

22-03-2019

Met ingang van seizoen 2019 – 2020 is Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse Bc Drop Shot. Het seizoen dat Bc Drop Shot na 25 jaar afwezigheid terug keert naar de eredivisie.

 

Snel gegaan
“Het is best snel gegaan”, reageert Hoogland op zijn nieuwe functie. “Na afloop van een training werd door spelers en technische commissie aan mij de vraag gesteld of ik als hoofdtrainer/coach actief wilde zijn. Een hele eer, maar moest wel thuis overleggen. We hebben drie kinderen en ik ben ook nog eigenaar van twee ondernemingen. Daarnaast had ik behoefte intern te overleggen. Ik heb draagvlak voor mijn plannen nodig en wil graag bepaalde mensen in de begeleiding rondom de selectieteams. Al snel stonden alle seinen op groen. Ik zie er erg naar uit. Natuurlijk vanwege hele mooie sport, de zeer getalenteerde groep spelers, maar ook de enorme uitdaging van de terugkeer naar de eredivisie binnen een fantastische club met een stevig fundament en een rijke historie.”

 

Clubman
Hoogland is een echte clubman en zeer ervaren trainer. In 1987 als speler begonnen en later trainer/coach geworden. In 1992 was hij al eens trainer/coach van het eredivisie team. Als sponsor ondersteunt hij Drop Shot al 10 jaar en hij is mede-initiatiefnemer van het Grand Prix Toernooi. Hoogland combineert zijn opleiding (sportfysiotherapeut, performance trainer) met zijn ervaring als manager, trainer en speler.

 

Oplossing dichtbij
De technische staf op de aanstelling van Hoogland: “Soms ligt de beste oplossing dichtbij. We zijn erg blij dat we in Robert de nieuwe hoofdtrainer / coach hebben gevonden. Hij loopt al lang mee en veel spelers kent hij al jaren. Robert zal samen met Francien van der Aar en Robbie Kneefel het coach-/begeleidingsteam vormen rondom de selectie.”

 

De technische staf wenst Robert en het begeleidingsteam heel veel succes bij de club en de uitdagingen binnen de eredivisie!

 

Fotografie: René Lagerwaard