Team 1 buigt knap om en pakt tweede plek

15-09-2019

Joran Kweekel in actie voor Drop Shot! Fotografie Rene LagerwaardFotografie: Rene Lagerwaard

 

Zaterdag 14 september, na 25 jaar de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie! Plaats van handeling: Sportcentrum Mariahoeve, de thuisbasis van Drop Shot sinds 1947! Met een goede publieke belangstelling waaronder een groot deel van de jeugdafdeling is ‘het avondje Drop Shot’ in ere hersteld.

 

Bc Drop Shot ontving tegenstander Roosterse Bc uit Roosteren. Een geduchte tegenstander die in de gehele linie geen zwakke punten kent en die net als Bc Drop Shot ook op zoek is naar het ‘linker rijtje’. Kortom alle ingrediënten voor een spannend een mooi avondje topbadminton.

 

Zaterdag 14 september, na 25 jaar de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie! Plaats van handeling: Sportcentrum Mariahoeve, de thuisbasis van Drop Shot sinds 1947! Met een goede publieke belangstelling waaronder een groot deel van de jeugdafdeling is ‘het avondje Drop Shot’ in ere hersteld.

 

Bc Drop Shot ontving tegenstander Roosterse Bc uit Roosteren. Een geduchte tegenstander die in de gehele linie geen zwakke punten kent en die net als Bc Drop Shot ook op zoek is naar het ‘linker rijtje’. Kortom alle ingrediënten voor een spannend een mooi avondje topbadminton.

 

Herendubbel met potentie

Het herendubbel van Wessel van der Aar en Lars Kros was gewaagde maar overwogen combinatie. Het is immers een jong (en talentvol) koppel, hun gezamenlijke leeftijd ligt lager dan die van single en Drop Shot speler Dicky Palyma. ‘Onze jongens’ begonnen voortvarend. Met snel aanvallend spel overdonderde ze in aanvang tegenstanders Rick Steuten en Nico Hermans met 21-15. Met in het achterhoofd de kennis dat de tegenstander zeer ervaren en ingespeeld is, wisten we dat er een tandje bij zou komen.

 

Langzamerhand verliepen de servicebeurten aan Drop Shot kant stroever waardoor steeds meer verdedigd moest worden. Door een enorme vechtlust kwam Drop Shot steeds terug, maar trok uiteindelijk nipt aan het korte eind: 22-24. In de beslissende game beleven de tegenstanders goed vasthouden aan hun tactiek. Ze liepen halverwege de 3e game te ver uit. Met een laatste inspanning werd nog veel van de achterstand goed gemaakt, maar het gat bleek met 17-21 toch net te groot waardoor uiteindelijk de tegenstander gefeliciteerd moest worden. Van der Aar en Kros kunnen terugkijken op een fantastische wedstrijd. Met een niet ingespeelde combinatie en duidelijk minder ervaring, hebben zij het heel goed gedaan. Een combinatie met potentie.

 

Power girls

Ook in het damesdubbel een niet ingespeelde combinatie van (hele) jonge spelers aan Drop Shot kant. Alyssa Tirtosento (net op tijd terug uit België waar ze halve finale damesdubbel verloor) met Nadia Choukri. De twee ‘power girls’ van Drop Shot begonnen zoals verwacht met het stevige werk.

 

Met harde smashes werd de verdediging van het Roosterse damesdubbel op de proef gesteld en vaak gebroken. Maar zoals het vaak gaat bij dit soort ‘geweld’. In aanvang is het succesvol, maar langzaam gaan tegenstanders steeds beter anticiperen. Toch ging de winst, weliswaar nipt, naar de Drop Shot vrouwen. In de tweede game kwam uit wat aan het einde van de eerste game al zichtbaar werd. De tegenstanders raakten beter ingesteld op het spel van Drop Shot. Omdat het spel Door de Drop Shot vrouwen niet voldoende veranderd kon worden, ging deze game vrij gemakkelijk naar Roosterse. In de derde en beslissende game was er meer ruimte voor ander spel van Drop Shot, maar het bleek gisteravond nog te lastig dat andere spel vast te houden. Met enorme vechtlust maakten Tirtosento en Choukri nog heel veel goed, maar het was net niet voldoende om de zaken om te buigen. Niet verwonderlijk overigens, hier is gewoon meer ervaring in de combinatie voor nodig. Zo was de stand 0-2 op het scorebord.

 

Overmacht

Tijd voor de herensingle van Joran Kweekel. Voor Kweekel zijn eerste wedstrijd voor de hoofdmacht van Drop Shot. Hij speelde tegen een Deense tegenstander, die speciaal door Roosteren was ‘ingevlogen’. Maar Kweekel liet niets aan het toeval over en gaf direct zijn visitekaartje af. Eigenlijk geldt maar één woord voor de single van Kweekel: overmacht. Het klasseverschil was zo enorm groot. De winst werd eenvoudig naar binnen gehaald. Kweekel is door zijn spel en rol als teamlid een hele fijne aanwinst.

 

Helemaal aan

Op de andere baan had Jaymie Laurens het moeilijker met de ervaren Dorien Lups. Laurens begon sterk en wist genoeg voorsprong op te bouwen om de eerste game naar zich toe te halen. Aan het einde van de eerste game was wel zichtbaar dat Laurens steeds meer zoekende was. Ze zat eigenlijk de gehele tweede game niet in de wedstrijd. Door die zoektocht zakte het tempo te veel en de slagen werden minder secuur. Lups kon de winst in de tweede game vrij eenvoudig naar zich toe trekken.

 

Ondanks dat het soms niet lekker loopt, kan Laurens heel erg goed – zeker gezien haar jonge leeftijd - zaken omdraaien en zichzelf weer in de wedstrijd spelen. Laurens stond de derde game weer helemaal ‘aan’. Ze trok de beslissende set heel gemakkelijk naar zich toe. Zo werd de stand op het scorebord gelijkgetrokken 2-2.

 

Hoge jumps

Net als vorige week kon het publiek ook deze wedstrijd weer genieten van Dicky Palyama. Hij had zelfs extra getraind om optimaal voorbereid te zijn. Alhoewel hij vooraf aangaf dat hij lichte kuitklachten had overgehouden aan de trainingen, was er in aanvang van de wedstrijd niets van te zien. Palyama stak zichtbaar lekker in zijn vel.

 

Met een tegenstander die hem de ruimte liet om te spelen, leek het wel of zijn jumps hoger waren dan 20 jaar geleden. Maar de tand des tijds slaat toch toe want het was exact zo’n jump waardoor er ‘iets’ in zijn kuit schoot. Palyama begon wat mank te lopen en kon zichtbaar niet goed afzetten. Na een korte medische time out besloot hij de tweede game rustig te spelen, maar niet met volle inzet. Dat leidde tot een ‘gecalculeerd verlies’ van die game. In de wissel bleek dat de klachten al wat beter te dragen waren waardoor zijn spel weer glans kon krijgen. Gelukkig kon de tegenstander zijn winnende strategie niet vasthouden waardoor Palyama in de derde game eigenlijk niet meer in serieuze problemen kwam. Dat was 3-2.

 

Zin in

De laatste single was die van Nadia Choukri. Choukri had er zin in, zoveel was wel direct duidelijk. Ze overklaste haar tegenstander compleet en liet haar slechts 7 punten toe. In de tweede game raakte de tegenstander iets beter ingespeeld en moest Choukri wennen aan meer tegenstand. Het was even zoeken om de lange Wendy Hoeve goed in beweging te krijgen. Dat lukte goed en eigenlijk had Choukri altijd de controle. In straight sets werd de tegenstander opzij gezet. 4-2.

 

Individuele klasse

Vooraf was de verwachting dat de gemengd dubbels door de tegenstander anders opgesteld zouden worden. Daar had Drop Shot al op ingespeeld en bleek goed uit te pakken. Beide gemend dubbels van Drop Shot waren eigenlijk van meet af aan te sterk. Nog niet eens door de vastheid van de combinaties, zo vaak spelen de Drop Shot combinaties namelijk niet, maar echt door de individuele klasse van de spelers. Zo werd een moeilijke start van 0-2 omgebogen naar een fijne winst van 6-2.

 

Tweede plaats

Drop Shot neemt door deze overwinning een tweede plaats in op de ranglijst.

 

Volgende week speelt Drop Shot uit tegen het eveneens gepromoveerde Groningse Amor.