Jonge sporters rondom groeispurt vatbaarder voor blessures
17-01-2019
Er wordt veel gespeculeerd over blessurerisico en blessurehinder bij jonge sporten die volop in de groei zijn. Of er een werkelijke relatie ligt tussen blessurerisico in leeftijdsgroepen en perioden rond groeispurt blijft onduidelijk. Dit onderzoek onder jeugdvoetballer geeft helder resultaat en duidelijke adviezen.
Twee Drop Shotters geselecteerd voor Nationale Selectie U15
25-12-2018
Onlangs zijn een aantal Drop Shot spelers op Papendal geweest voor een selectietraining voor de Nationale Selectie teams.
Fijne feestdagen en een fantastisch 2019
25-12-2018
Hét jaar waarin we hopen dat BC Drop Shot zich weer meldt op het hoogste badmintonniveau van Nederland.
BC Drop Shot-ters Toernooispelers???????
17-12-2018
In de afgelopen maanden zijn er diverse toernooien gehouden, waaraan diverse Drop Shotters hebben meegedaan. Voor de senioren was er het RSK en voor de jeugd drie RJC toernooien. En de prijzenkasten zijn ook weer voller geworden.
Train de Trainer programma
17-12-2018
De jeugdcommissie is een programma opgestart om meer assistent-trainers vanuit de club op te leiden.
Kersttoernooi voor alle Drop Shotters / Christmas tournament
15-12-2018
Kersttoernooi voor alle Drop Shotters Gezelligheid staat voorop bij dit onderlinge "toernooi" bedoeld voor jeugd en senioren. Gezellig met elkaar husselen!. Christmas tournament for all Drop Shotters Lots of fun and cosiness at this tournament for youth and senior players. Join us!
Welke tijd is beter voor uw gezondheid
28-10-2018
De wintertijd is een feit! Na jaren van discussiëren lijkt er een einde te komen aan het verzetten van de klok. De Europese Commissie heeft namelijk het plan om een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten, eind oktober en eind maart. Maar welke tijd moeten we gaan hanteren? Wat is beter voor uw gezondheid?
VERSLAVENDE PIJNSTILLER? KIES FYSIOTHERAPIE!
01-10-2018
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand zou zijn of haar gezondheid in gevaar moten brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Vermijd verslavende opoiden, kies voor fysiotherapie!
Weg met die steken in de zij
29-08-2018
Na de zomerrust kom je weer lekker in beweging, krijg je die vervelende steken in je zij. Hoewel de exacte oorzaak nog niet achterhaald is, zijn er wel een paar manieren om zijsteken te voorkomen, verminderen of verhelpen.
Vacatures bij BC Drop Shot
19-08-2018
De diverse commissies zijn steeds op zoek naar nieuwe leden. De vacatures zijn te vinden onder Vereniging - Vacatures.
Zaterdagavond = BC Drop Shot 1 Avond
16-08-2018
Op 8 september start voor team 1 de competitie in de 1ste divisie met een thuiswedstrijd. Kom Jaymie, Nadia, Annemieke, Wessel, Andrie en Marcelino aanmoedigen tijdens één van de Avondjes BC Drop Shot 1.
VOORSTE KRUISBANDLETSEL
22-07-2018
In welk sportmedisch boek je ook kijkt. Voorste kruisbandblessures zijn in zo’n 70% van de gevallen niet-contact gerelateerd. We bespreken oorzaak, behandeling en preventie. In een filmpje tonen we het ‘schoolvoorbeeld’ hoe dit letsel ontstaat.
8 TIPS VOOR SPORTEN IN WARMTE
22-07-2018
Het wordt (nog) warmer. Is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips.
UITDAGENDE BALANSOEFENING
19-07-2018
Coördinatie en balans zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. U stapt plotseling van de fiets, loopt de trap af en mist de laatste trede of valt bijna door die scheefliggende stoeptegel. Als u beweegt zijn er vele dagelijkse uitdagingen.
MET DE AUTO OP VAKANTIE
12-07-2018
Gaat u op vakantie en maakt u een lange autorit? Dat kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. Een paar tips...
Privacyverklaring - AVG online
13-06-2018
Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese wetgeving omtrent bescherming van persoonsgegevens van kracht. Ook de club moet aan die wetgeving voldoen en heeft daarvoor een privacy verklaring opgesteld.
Nederlands Jeugd Kampioen bij BC Drop Shot
13-06-2018
Op 9 en 10 juni werden de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gehouden in Tilburg. Kersvers BC Drop Shot lid Jaymie Laurens wist in maar liefst alledrie de categorieën in Onder 15 Nederlands Kampioen te worden.
5 fouten die hardlopers blijven maken
29-05-2018
Als het buiten lekker weer is, neemt het aantal hardlopers toe. We zien dat beginners of gevorderde lopers vaak vijf dezelfde fouten blijven maken.
Eindelijk Officieel: Wessel van der Aar komt naar BC Drop Shot
23-05-2018
Zondag 20 mei 2018 werd de komst van talent Wessel van der Aar naar BC Drop Shot met een ferme handdruk van voorzitter Mark van Beek officieel.
SQUAT: TOPOEFENING VOOR IEDEREEN
22-05-2018
De Squat een populaire oefening voor iedereen van topsporter tot bankzitter. Ook een oefening die gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, maar je moet wel even goed op de uitvoering letten. We bespreken de uitvoering en de voordelen.