LACHEN IS GEZOND!
22-04-2019
"De lach is de kortste weg tussen twee mensen", zei Charlie Chaplin. Vandaag een vrolijk en positief bericht. Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis dus LACH!
Eredivisionist Drop Shot formeert ‘team voor de toekomst’
01-04-2019
De Haagse vereniging Bc Drop Shot heeft, samen met hoofdsponsor Van de Kolk Hypotheken, voor het komende Eredivisie-seizoen een ‘team voor de toekomst’ bijeen gebracht.
Spierpijn versus pijn: wat is het verschil
26-03-2019
Er zijn veel voordelen om te trainen, bijvoorbeeld voor een beter fysiek en mentaal welzijn. Er kan echter ook wat lichamelijk ongemak zijn verbonden aan trainingsactiviteiten als gevolg van 'de druk' die op het lichaam wordt uitgeoefend. Wat is nu het verschil spierpijn en pijn?
Robert Hoogland hoofdtrainer en coach
22-03-2019
Met ingang van seizoen 2019 – 2020 is Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse Bc Drop Shot. Het seizoen dat Bc Drop Shot na 25 jaar afwezigheid terug keert naar de eredivisie.
Nieuw bloedvatsysteem ontdekt
25-01-2019
Wetenschappers hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Zij vonden een compleet nieuw bloedvatsysteem dat zich in de botten bevindt. Het systeem bestaat uit een enorm uitgebreid netwerk van haarvaten dat het beenmerg verbindt met het goed doorbloede beenvlies.
BC Drop Shot Jeugdselectie naar Badminton Center België
23-01-2019
Op woensdag 27 februari is voor de jeugdselectie hét Badminton Center in België gereserveerd. Een mooie belevenis in de "state-of-the-art" badmintonhal.
Team 1 Kampioen
19-01-2019
Team 1 is kampioen! Zaterdagavond 19 januari 2019 heeft ons eerste team, al twee wedstrijden voor het competitie-einde, het kampioenschap op grootse wijze in een kolkende arena binnen gehaald. Door dit kampioenschap komt Drop Shot komend seizoen uit in de eredivisie, het allerhoogste niveau in Nederland.
Jonge sporters rondom groeispurt vatbaarder voor blessures
17-01-2019
Er wordt veel gespeculeerd over blessurerisico en blessurehinder bij jonge sporten die volop in de groei zijn. Of er een werkelijke relatie ligt tussen blessurerisico in leeftijdsgroepen en perioden rond groeispurt blijft onduidelijk. Dit onderzoek onder jeugdvoetballer geeft helder resultaat en duidelijke adviezen.
Twee Drop Shotters geselecteerd voor Nationale Selectie U15
25-12-2018
Onlangs zijn een aantal Drop Shot spelers op Papendal geweest voor een selectietraining voor de Nationale Selectie teams.
BC Drop Shot-ters Toernooispelers???????
17-12-2018
In de afgelopen maanden zijn er diverse toernooien gehouden, waaraan diverse Drop Shotters hebben meegedaan. Voor de senioren was er het RSK en voor de jeugd drie RJC toernooien. En de prijzenkasten zijn ook weer voller geworden.
Train de Trainer programma
17-12-2018
De jeugdcommissie is een programma opgestart om meer assistent-trainers vanuit de club op te leiden.
Welke tijd is beter voor uw gezondheid
28-10-2018
De wintertijd is een feit! Na jaren van discussiëren lijkt er een einde te komen aan het verzetten van de klok. De Europese Commissie heeft namelijk het plan om een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten, eind oktober en eind maart. Maar welke tijd moeten we gaan hanteren? Wat is beter voor uw gezondheid?
VERSLAVENDE PIJNSTILLER? KIES FYSIOTHERAPIE!
01-10-2018
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand zou zijn of haar gezondheid in gevaar moten brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Vermijd verslavende opoiden, kies voor fysiotherapie!
Weg met die steken in de zij
29-08-2018
Na de zomerrust kom je weer lekker in beweging, krijg je die vervelende steken in je zij. Hoewel de exacte oorzaak nog niet achterhaald is, zijn er wel een paar manieren om zijsteken te voorkomen, verminderen of verhelpen.
Vacatures bij BC Drop Shot
19-08-2018
De diverse commissies zijn steeds op zoek naar nieuwe leden. De vacatures zijn te vinden onder Vereniging - Vacatures.
Zaterdagavond = BC Drop Shot 1 Avond
16-08-2018
Op 8 september start voor team 1 de competitie in de 1ste divisie met een thuiswedstrijd. Kom Jaymie, Nadia, Annemieke, Wessel, Andrie en Marcelino aanmoedigen tijdens één van de Avondjes BC Drop Shot 1.
VOORSTE KRUISBANDLETSEL
22-07-2018
In welk sportmedisch boek je ook kijkt. Voorste kruisbandblessures zijn in zo’n 70% van de gevallen niet-contact gerelateerd. We bespreken oorzaak, behandeling en preventie. In een filmpje tonen we het ‘schoolvoorbeeld’ hoe dit letsel ontstaat.
8 TIPS VOOR SPORTEN IN WARMTE
22-07-2018
Het wordt (nog) warmer. Is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips.
UITDAGENDE BALANSOEFENING
19-07-2018
Coördinatie en balans zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. U stapt plotseling van de fiets, loopt de trap af en mist de laatste trede of valt bijna door die scheefliggende stoeptegel. Als u beweegt zijn er vele dagelijkse uitdagingen.
MET DE AUTO OP VAKANTIE
12-07-2018
Gaat u op vakantie en maakt u een lange autorit? Dat kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. Een paar tips...