Team 13 staat op afstand!

 

Na vorig seizoen vanwege blessureleed een team 13 in de 6e klasse (be)geleid en gecoacht te hebben, wordt het dit seizoen tijd om toch proberen zelf te spelen…in een team 13 in de 6e klasse! Het is een groot team met in de basis ongeveer 5 heren en 5 dames.

 

Speelweek 1 slaan we over, want onze club organiseert op op zaterdag 16 september (de speeldag), een jeugdtoernooi dus in speelweek 2 spelen we onze eerste wedstrijd:

 

Zondag 24 september (thuis tegen DKC 9)

Vandaag spelen Santosh en ik een dubbel die we vrij makkelijk winnen. Joyce en Héloïse hebben een gelijk opgaande dubbel, maar komen aan het eind van beide games net te kort (1-1). De daarop volgende singles van Santosh, Rachel, Kabir en Héloïse worden vervolgens allemaal gewonnen, dus we lopen uit naar 5-1. De eerste mix is voor Rachel en mij. In beide games is het zoeken, maar met twee verlengingen weten we deze net binnen te halen. Joyce en Kabir hebben veel minder moeite met hun tegenstander, dus eindstand 7-1…de kop is eraf.

 

Zondag 1 oktober (uit tegen BC Schollevaar 8)

Met bijna hetzelfde team (Frank i.p.v. Kabir) reizen we naar Capelle voor een wedstrijdje met nylon. Ondanks die nylon shuttle weten Santosh en ik weer in tweeën te winnen en Joyce en Héloïse te verliezen, zodat het net als vorige keer loopt. Ook de singles van Santosh en Rachel worden binnen gehaald. Rachel heeft deze keer meer moeite en een (niet te missen) afmaker van de tegenstander op gamepoint gaat in het net, Dit buitenkansje pakte Rachel met beide handen aan en trekt de tweede game met 22-20 naar zich toe. Tot zover de gelijkenissen met de vorige keer. Daarna gaat het helemaal mis. Frank blesseert zich in zijn single en moet opgeven. Héloïse komt er in haar single niet aan te pas. I.p.v. Frank speelt Santosh nu de mix met Joyce. De tweede game wordt dik gewonnen, maar de eerste en derde nipt verloren en alleen dat telt helaas. Rachel en ik komen pas tegen het einde van de tweede game in ons spel, maar de inhaalrace is te laat ingezet…uiteindelijk resultaat is een 3-5…jammer als je 3-1 hebt voorgestaan.

 

Zondag 8 oktober (thuis tegen BV Erasmus 2)

Gelukkig mogen we een week later thuis met veer proberen het slippertje van vorige week recht te zetten. Ons team is hetzelfde als tegen DKC, maar dan doet Priscilla mee i.p.v. Joyce. Erasmus is de tegenstander en in dat team zitten zeker één sterke heer en dame die hoger hebben gespeeld, maar wij zijn ook niet van gisteren! In beide dubbels blijkt dat de anderen minder sterk zijn. Daar maken Santosh en ik (herendubbel) en Priscilla en Héloïse (damesdubbel) goed gebruik van. Met 2-0 voor kunnen we met de singles verder…Santosh heeft een flinke kluif aan de goede heer en ze maken er een mooie wedstrijd van op een niveau dat je zelden ziet in de 6e klasse. De tweede game is niet aan Santosh besteed, maar de eerste en derde gelukkig wel. Rachel treft de goede dame in haar single en kan niet verrassen. Kabir moet in zijn single op gang komen, maar redt het net niet om een derde game af te dwingen. Héloïse heeft daarentegen een makkie en stuurt haar dame met 10 en 5 van de baan. Met 4-2 voor gaan we de mixen in…Rachel en Kabir spelen een makkelijke mix…de heer wordt goed uitgespeeld en in twee games is deze binnen. Priscilla en ik hebben meer tijd nodig voor de onze. De eerste game pakken we net op de valreep (na 20-17 achter), maar de tweede geven we net zo makkelijk weer weg (na 20-17 voor)…ofwel de derde game moet de beslissing brengen. Na wat geklooi aan onze kant zijn we het bij 13-17 zat…niet te lang nadenken en gewoon tempo erin…de wedstrijd kantelt en we brengen met 21-19 de 6-2 eindstand op het bord!

 

Zaterdag 14 oktober (thuis tegen Brielse BC 3)

Dan is vandaag de thuiswedstrijd die we in september hadden moeten spelen tegen de enige tegenstander die nog niet heeft verloren…de Brielse BC. We hebben genoeg dames, dus Rachel neemt vrij. Qua heren hebben we maar twee basisspelers, dus Vincent mag bij ons invallen. Santosh en ik hebben onze moeilijkste dubbel zover, de eerste game winnen we nipt met 21-18, maar de tweede gaat toch weer makkelijk (21-12). Joyce en Héloïse hebben een makkelijke eerste game, maar vergeten de tweede game te winnen. Bij de derde zijn ze weer bij de les en ook nu komen we met 2-0 voor. Santosh en Priscilla spelen beiden een bekeken single. Vincent heeft een sterke heer tegenover zich en komt pas in de tweede game in zijn ritme. Helaas stokt het weer na de 11-pauze en er komt zodoende geen derde game. Héloïse heeft wederom een makkelijk tegenstander en slaat deze netjes in tweeën weg. Met 5-1 voor zitten we weer op rozen en de koppositie lonkt nu echt! Priscilla en ik spelen nu de eerste mix en krijgen deze absoluut niet cadeau. Het verloop is net als vorige keer; we winnen de eerste nipt (25-23) waar we de hele tijd achter staan; de tweede staan we telkens voor en kunnen het niet afmaken (19-21), maar de derde game is nu wél duidelijk voor ons (21-12). Vincent speelt met Joyce de mix tegen zijn singletegenstander en die van Héloïse. De revanche zit er helaas niet in, maar de 6-2 overwinning smaakt prima! We staan nu eerste en de Brielse BC kan alleen nog gelijk komen, als ze hun andere inhaalwedstrijd met 8-0 winnen.

 

Zaterdag 28 oktober (uit tegen BV Onder Ons 8)

Aangezien de Brielse BC met slechts 5-3 hun andere inhaalwedstrijd hebben gewonnen, beginnen we met 3 punten voorsprong op hun en op BC Limes die we nog krijgen…maar eerst gaan we naar de andere kant van Den Haag. Deze keer zijn Kabir en ik de heren en hebben we Gerben gevraagd om ons herenaantal naar drie te brengen. Héloïse had een studiedagje ingepland en Joyce vrij genomen. Onderweg heb ik van Rachel een berichtje dat ze iets later is en Priscilla heeft gekozen voor een andere hal in Den Haag (namelijk onze thuislocatie), dus die redt het ook niet op tijd. Gerben en ik bijten het spits af en spelen een degelijke dubbel, al had de tweede game slecht kunnen aflopen. Rachel is intussen binnen en Priscilla nog onderweg, dus besluiten we eerst Rachel te laten singelen. Het wordt een driesetter, waar ze bij 20-15 achter voor de Houdini-act gaat, maar na het 19e punt komt toch het onvermijdelijke foutje. Kabir heeft intussen met het betere beukwerk zijn single gewonnen. Priscilla is inmiddels gearriveerd, dus de damesdubbel kan nu gespeeld worden. In beide games pakken ze snel een paar punten voorsprong die ze niet weggeven dus met 15 en 16 wordt de pot gewonnen. Daarna mag Gerben singelen. Aangezien hij op de recreatieavonden ook fan van de 3e helft is, is dat ten koste van zijn single skills gegaan (pas het laatste uur is er doorgaans ruimte om te singelen). Desalniettemin weet hij toch met 21-19 in de derde game de wedstrijd naar zich toe te halen. Priscilla heeft het niet makkelijk in haar single, maar weet met goed geplaatste ballen haar tegenstander uit te schakelen. Met een comfortabele voorsprong van 5-1 gaan we onze mixen tegelijkertijd spelen. Rachel en Kabir rammen de tegenstanders in de tweede game met 21-6 van de baan! Alleen jammer dat de eerste game (17-21) en derde game (20-22) worden verloren. Priscilla en ik verliezen ook onze eerste game in een verder vermakelijke wedstrijd. “Dan maar een driesetter…” en die komt dan ook! Met flinke rally’s zijn we wel even zoet en enkele keren gaan we in de fout door een nagenoeg gewonnen rally te mooi te willen afsluiten…enfin, gelukkig gaat het vaker wél goed. Met 6-2 mogen we ook nu weer met opgeheven hoofd naar huis, nadat we afscheid van Rachel hebben genomen die de komende tijd in een sabbatical elders gaat doorbrengen.

 

Zondag 5 november (uit tegen BC Limes 13)

De concurrentie heeft het minder gedaan dan wij, dus met 4 punten voorsprong op de Brielse beginnen we tegen het (ook) 13e team van Limes. Frank is hersteld en kan weer meedoen en Kabir is er ook bij, dus deze keer hebben we geen invallers. Joyce mag intussen bij team 12 invallen dus houden we Priscilla en Héloïse over die het samen wel gaan fiksen. Frank en ik beginnen aan de dubbel. De eerste game gaat nog redelijk op (21-16), maar na 8-4 in de tweede hebben ze nog maar één puntje gehaald. De dames geven ook niets weg, dus met 2-0 kunnen we de singles in. Frank heeft weinig moeite met zijn tegenstander (8 en 15); Priscilla aanvankelijk wel met de hare. Ze wint de 1e game net aan met 19 en de 2e game gaat gelijk op tot de 11, maar dan is de focus bij haar (jonge) tegenstander volledig weg…het wordt toch een eenvoudige 21-12. Kabir begint sterk, maar heeft meer moeite met de 2e game die hij net kon binnenhalen. Héloïse heeft deze keer meer tegenstand in haar single en komt er niet aan te pas. De bekende 5-1 tussenstand staat weer op het bord. Priscilla en ik spelen vervolgens voor het eerst een (gewonnen) mix in tweeën, dus het kan toch! Ook Héloïse en Kabir hebben geen zin in een driesetter, dus met een ruime winst van 7-1 kunnen we huiswaarts.

 

Zondag 12 november (thuis tegen BC Merenwiek 4)

Aangezien de Brielse BC ook met 7-1 heeft gewonnen, starten we met 4 punten voorsprong op de nummer 2 de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft tegen laagvlieger Merenwiek. Qua dames hebben we alleen Priscilla en Héloïse die het wederom samen af kunnen. Aanvankelijk staan er 5 man op onze lijst van potentieel aanwezige heren, maar alleen Frank en ik blijken fit genoeg. We geven Vincent weer de mogelijkheid om te vlammen in ons team; deze keer met een beter resultaat. Het gaat allemaal heel makkelijk, al neemt Priscilla wel erg veel gas terug in haar single na de eerste game met 4 te hebben gewonnen. Verder blijken de tegenstanders in de mix eindelijk een beetje gewend te zijn geraakt aan de veer en geven dan echt tegenstand! Dat neemt niet weg dat we binnen drie uur alle wedstrijden in tweeën hebben gewonnen…derhalve onze eerste 8-0! Onze enige concurrent (de Brielse BC) blijkt echter niet van Limes te hebben kunnen winnen en onze voorsprong is nu gegroeid naar 8 punten. Nu afwachten wat de tweede competitiehelft ons gaat brengen…de afstand naar nummer twee is in elk geval wel lekker groot!

 

Zondag 19 november (uit tegen Brielse BC 3)

Om 9.00 uur hebben we afgesproken bij Mariahoeve om naar Brielle te rijden. Het team van vandaag bestaat uit Priscilla en Héloïse qua dames. Bij de heren zijn op voorhand vier heren inzetbaar en Santosh is reserve. Om iets over 7.00 uur krijg ik een WhatsApp van Frank die last van zijn kuit blijkt te hebben. Toch Santosh vragen? Maar het is wel vroeg…Frank komt toch. Ander geval…gaan we met één of twee auto’s? Kabir zegt te rijden, maar is dat met ons allen in één auto? Om 9.00 uur weet ik pas dat dit niet zo is, dus ik haal snel mijn auto thuis. Santosh is net wakker en kan eventueel spelen, maar we staan nu op het punt te gaan, dus het team van vandaag bij de heren bestaat uit Frank, Kabir en ik. We hebben gelukkig wat marge ingebouwd en arriveren tegen 10.00 uur bij Brielle.

Vanwege het tragische ongeval met dodelijke afloop van Erik Meijs (Nederlandse topbadmintonner die begonnen is bij Drop Shot), houden we een minuut stilte om te herdenken. Daarna gaan we met de wedstrijden van start.

Frank en ik bijten de spits af met ons dubbel. Behalve één vervelend momentje (een smash van mij die door mijn schouder niet prettig wordt gevonden), gaat deze op rolletjes. Aangezien de damesdubbel ook meteen begint en het thuisteam minimaal bezet is, worden er tellers ter plekke gerekruteerd. Na de gewonnen 1e game (21-14)  gaat in de 2e game een gast zitten die dit met oortjes in doet…gelukkig maken we het snel af met 21-11. Frank heeft met het spelen nergens last van en kan meteen door de single in. Zijn tegenstander heeft nog meer fysiek ongemak en laat het bij twee keer 21-5. De dames zijn intussen nog steeds met hun dubbel bezig. Deze wordt uiteindelijk in drie games ook in ons voordeel beslist. Zo staan we toch comfortabel voor met 3-0.

Priscilla mag meteen door met haar single en ook Kabir kan spelen. Priscilla heeft alles goed onder controle, maar Kabir treft dezelfde muur als Vincent toen bij de thuiswedstrijd. De punten worden netjes verdeeld en als ook Héloïse haar single heeft verloren, staan we op 4-2…we gaan in elk geval niet verliezen!

We sluiten af met de mixen. Priscilla en ik spelen de eerste mix. Ik blijk toch last van mijn schouder te hebben, waardoor de kracht nog minder is, de nylon shuttle is te traag voor mij en de tegenstander houdt de duimschroeven aangedraaid…een volkomen terechte dikke nederlaag is het gevolg. Dan is de eer aan Héloïse en Kabir om het winnende punt binnen te halen en dat doen ze! We winnen met 5-3 en lopen zo twee punten uit op de Brielse BC die op de 2e plek blijft staan. Over twee weken gaan we naar DKC.

 

Zaterdag 2 december (uit tegen DKC 9)
Ik ben er zelf niet bij. De wedstrijden worden gespeeld door Frank, Kabir en Santosh qua heren en Florence maakt haar debuut bij de dames, naast Héloïse en Joyce. DKC blijkt toch niets voor niets onderaan te staan. Alleen in de damesdubbel is er sprake van een dipje in de 2e game (winst in drieën), de rest wordt wél in tweeën gewonnen. Meer dan een makkelijke 8-0 is er niet te melden over de wedstrijd. Over de stand is meer te vertellen… de Brielse BC gaat keihard onderuit bij Erasmus, die gelijk de 2e plek overneemt. De voorsprong is opgelopen naar 15 punten. Volgende week krijgen we Schollevaar thuis…het enige team waar we tegen hebben verloren. Revanche!


Zondag 17 december (uit tegen BV Erasmus 2)
De oplettende lezer ziet een gat in het verslag. Dat klopt. Er is veel sneeuw gevallen op 10 december en code Oranje afgegeven. Schollevaar besluit de gok niet te wagen en blijft thuis. Erasmus heeft wél gespeeld dat weekend en heeft de achterstand teruggebracht tot 10 punten (met een wedstrijd meer gespeeld). Frank en Santosh kunnen niet, dus ik charter Martijn voor een invalbeurt naast Kabir en mij. Florence en Héloïse zorgen voor het damesaandeel.
Martijn en ik spelen de dubbel die beide games gelijk opgaat. Aan het eind pakken we net een paar punten extra, dus via 17 en 16 halen we het eerste punt is binnen. De damesdubbel duurt wat langer…na een verloren 1e (14) en een gewonnen 2e game (12), dreigt het dan toch fout te gaan in de 3e game. Bij 14-20 komt echter Houdini om de hoek kijken… Héloïse serveert als een ijskonijn en de Erasmusdames weten niet te scoren of onze dames tot de onvermijdelijke fout te verleiden…het wordt 22-20 en we zijn allemaal nog altijd verbaasd dat het 2e punt hiermee is binnengeslagen.
Martijn mag tegen Cedric singelen en speelt deze net als de dubbel…in het begin gelijk opgaand en aan het einde de tegenstander meer fouten laten maken (15 en 13). Florence begint ook goed aan haar single (15), maar begint in de 2e en 3e game meer problemen met de snelle shuttle te krijgen. Tegenstander Windy maakt er handig gebruik van, gaat ineens smashen en pakt met 16 en 18 het 1e punt voor Erasmus. Met de 3-1 voorsprong beginnen Kabir en Héloïse aan hun single. Kabir ziet een 20-16 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen en verliest bijna de 1e game. Hij herpakt zich en slaat toe bij 25-24. De tweede game gaat ook gelijk op, maar deze wordt wél bij 20-19 binnengeharkt. Héloïse wint de 1e game, maar haar tegenstander komt beter in de wedstrijd en zet Héloïse zodanig onder druk, dat de fouten vanzelf komen. We gaan met 4-2 de mixen in. Florence en  ik beginnen met een klassieke mix, maar na een bijna overstrekking aan mijn kant, besluiten we te gaan dubbelen. Dat maakt de wedstrijd uiteindelijk simpeler, aangezien de tegenstanders dit ook al doen. We spelen niet verkeerd en halen de 1e game relatief makkelijk binnen. De 2e game lopen de tegenstanders weg naar 20-15. We proberen weer een Houdini-act, maar deze blijft steken bij 19. Dit wordt de 3e driesetter voor Florence. Deze 3e game is ongemeen spannend, maar wij komen 20-19 voor. Een geweldige rally volgt die Florence kan afmaken met een smash / aftikkertje. Er komt een lelijke afketser van haar racket…die over het net in valt. Een beetje onbevredigend gevoel geeft dit wel, maar de winst is binnen! Kabir en Héloïse komen na een ruim verloren 1e goed terug in de 2e game, maar leggen het uiteindelijk af in de 3e game. Desalniettemin winnen we met 5-3 en zien onze voorsprong groeien tot 12 punten (met nog steeds een wedstrijd meer gespeeld). Volgende wedstrijd krijgen we (hopelijk nu wel) Schollevaar thuis…het enige team waar we tegen hebben verloren. Revanche!

 

Zaterdag 30 december (thuis tegen BC Schollevaar 8)

Voordeel van een wedstrijd in de kerstvakantie spelen is, dat je veel speelruimte hebt; nadeel dat er nogal wat afwezigen zijn vanwege vakanties. Van het vaste team zijn Florence, Kabir en ik er…we vullen het aan met Fokko, Sanne en Tessa… spelers van team 15 (7e klasse), die zelf ook kampioen kunnen worden en zo even aan de 6e klasse mogen snuffelen…

De tegenstander is met twee heren en een dame rond het afgesproken tijdstip van 12.00 uur. Aangezien de komende minuten daarin weinig verandering komt, besluiten we te beginnen met het herendubbel. Kabir en ik komen niet echt lekker in de wedstrijd. De eerste game verliezen we dan ook met 15-21. Daarna gaat het iets beter, maar heel tevreden ben ik niet. Ik erger me ook aan het feit dat de tegenstanders nog steeds niet compleet zijn, maar probeer dat toch van me af te zetten. Dat lukt uiteindelijk…ook al omdat halverwege de 3e game de ontbrekende dame en heer binnen komen lopen (ze hadden de verkeerde tijd in hun hoofd…). We winnen de laatste games met 16 en 14.

De damesdubbel kan nu van start. Aangezien Sanne en Tessa deze ook in hun team spelen, laten we ze hier ook samen spelen. Het gaat aanvankelijk gelijk op, maar helaas wordt de 1e game in de verlenging verloren (21-23). In de 2e game worden vooral aan het eind veel foutjes gemaakt dus deze is wat minder spannend (14-21).

Fokko mag de eerste single spelen. Verschil tussen hem en zijn tegenstander is, dat de laatste meer fouten maakt en Fokko er meer de druk op houdt…met 17 en 14 is er weer een punt binnen. Florence kan gelijk aan haar single beginnen op baan 4, maar heeft wat inspeeltijd nodig en haar tegenstander wat uitrusttijd. Daarna komt een single die spannender wordt dan dat je op voorhand verwacht. Tegenstander laten lopen (naar voren lokken en dan direct naar achter) is de tactiek, maar vorig seizoen heeft ze een dergelijk single niet kunnen winnen. Ook nu loopt het niet echt lekker. Het mondt uit in een driesetter, maar deze keer weet Florence toch meer punten te scoren dan fouten te maken…via 21-17 18-21 21-17 komen we 3-1 voor.

Kabir is intussen begonnen aan zijn single op baan 2 (op baan 3 steekt een ijzer gevalletje uit de vloer, dat terug in de grond getimmerd moet worden, maar daar wachten de heren niet op). De tweede heer is niet echt een singleliefhebber (mag stand-in zijn voor de late heer, die toch niet helemaal fit blijkt te zijn), maar doet qua niveau niet onder voor de eerste heer. De eerste game kan Kabir nog mee, maar de tweede wordt hem toch te machtig. Met 16-21 en 10-21 is de tegenstander weer een puntje dichterbij. Intussen start op baan 3 de tweede damessingle die ik aanvankelijk ga tellen. Sanne speelt deze en laat zien dat de trainingen zijn vruchten afwerpt. Ze heeft veel terug en is ook tactisch slimmer: met meer afwisseling tussen achterin en kort plaatsen komend de punten ook. Alleen vergeet ze enkele keren in te serveren, dus de eerste game komt de tegenstander tot 13. Ik kan beginnen aan mijn mix op baan 4, maar de eerste dame van Schollevaar zit nog bij te komen van de single. Tegen de tijd dat we kunnen beginnen, is Sanne klaar. Haar tegenstander heeft nog 6 puntjes bij elkaar geslagen…we staan nu op 4-2.

De mixen kunnen tegelijk worden gespeeld. Vorige keer hebben Florence en ik een prima mix weten te spelen, dus dat kan nu ook weer. Dan moet wel alles kloppen, want het Schollevaarkoppel speelt al tig jaar samen en zijn nog ongeslagen. Dat blijven ze ook, omdat zowel Florence als ik niet de vorm etaleren die we de vorige keer wel hebben laten zien. Met 15 en 17 komen we in de buurt, maar niet verder dan dat. Dan moet het maar in de tweede mix met Tessa en Fokko (die doorgaans ook samen spelen) gebeuren. De eerste game is even zoeken (1-10 achter komen), maar de Schollevaar heer is niet fit en daar wordt goed gebruik van gemaakt. Het wordt alsnog in twee games beslist: 23-21 21-12.

De revanche is hiermee genomen…5-3 gewonnen en nu staan we 17 punten voor op nummer twee Erasmus. Alleen is de Brielse BC qua verliespunten (15…heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed) tweede. Kampioen kunnen we de komende (thuis)wedstrijd worden (zondagmiddag 14 januari), als we dik gaan winnen en weten wat de Brielse BC diezelfde ochtend heeft gedaan. We gaan het zien!

 

Zondag 14 januari (thuis tegen BC Limes 13)

Ook de aanloop naar deze wedstrijd gaat moeizaam. Spelers die nog niet terug in Nederland zijn, half geblesseerden en andere afwezigen. Het team van vandaag bestaat uiteindelijk uit Joyce, Priscilla qua dames en Kabir, Martijn, Remco en Ward qua heren. Kabir en Ward zijn vooraf onzeker over hun fitheid en daarom hebben we Martijn er weer bijgehaald als invaller. Het wordt trouwens Ward z’n debuut!

Intussen is ook duidelijk dat we vandaag geen kampioen kunnen worden. De Brielse BC moet nog een wedstrijd inhalen en die van deze ochtend winnen ze dik (7-1). Nevermind, we gaan gewoon van start en proberen zoveel mogelijk punten binnen te harken…ook al zal dat minder makkelijk gaan dan bij BC Limes thuis. Martijn en ik bijten de spits af. De dubbel wordt vrij makkelijk binnen gehaald (21-14 en 21-12). Priscilla en Joyce spelen een heel lange dubbel die dus gelijk opgaat. Helaas gaat deze driesetter nipt verloren (22-24, 21-14, 19-21). Martijn begint intussen aan zijn single die leuk gelijk opgaat. Na winst van de 1e game (21-17), ga ik Ward appen dat ie kan komen (z’n kind zit bij nieuwe oppas, dat is wat spannend, dus papa blijft totdat hij mag spelen). Aangezien de damesdubbel nog steeds bezig is, terwijl Martijn z’n 2e game veel sneller afrondt (21-10), moet Ward aan de bak…dat duurt even, omdat hij nog moet komen. Maar dan komt ie en gaat z’n 1e wedstrijd in! Helaas verliest hij (15-21, 12-21), maar vindt het spelen heel leuk. Ook krijgt hij achteraf nog aanwijzingen van de tegenstander, waar hij op moet letten (dat positiespel en voetenwerk bij badminton iets anders is dan bij tennis). Priscilla mag intussen gelijk door na de dubbel met haar single. Nu speelt ze tegen het andere (jonge) talent, dat ervoor zorgt, dat Priscilla niet de tijd krijgt om haar slimme balletjes te spelen. Zodoende verliest zij voor het eerst haar single (20-22, 16-21) en ook Joyce kan daarna in haar single geen potten breken.

Zodoende staan we 2-4 achter en kunnen alleen nog maar gelijk spelen. Als Priscilla bijgekomen is, gaan wij met onze mix beginnen. Deze verloopt heel soepel. Tegenstander slaat alles uit, wij plaatsen goed en winnen met gemak (21-8 en 21-7). Joyce en Kabir spelen de 2e mix, die veel spannender is. Helaas valt het in beide games net verkeerd (18-21 en 17-21), zodat we geconfronteerd worden met onze 2e nederlaag dit seizoen…eindstand 3-5 en drie punten dichterbij het kampioenschap.

De inhaalwedstrijd van de Brielse BC wordt op dinsdag 16 januari met 7-1 gewonnen. Alle teams hebben nu 12 keer gespeeld. De Brielse BC staat nu 2e met 12 punten achterstand. Met nog twee wedstrijden te gaan, hebben we nog 5 punten nodig om kampioen te worden. Volgende week uit bij Merenwiek. We gaan zien of we daar inderdaad kampioen kunnen worden!

 

Zondag 21 januari (uit tegen BC Merenwiek 4)

Gelukkig dat we een extra dame hebben geregeld in de persoon van Laura, want helaas moet Florence ziek afzeggen. Met Joyce erbij komen we vandaag op twee dames uit. Qua heren is er niemand (!) 100% fit, dus dat gaat wat worden. Uiteindelijk komen er vier heren in actie, waarvan er twee vroegtijdig weg moeten…organiseren is bij team 13 elke week weer een uitdaging.

Frank en ik mogen beginnen met de dubbel. De eerste game gaat in een te laag tempo en de Mavis 500 shuttle is niet echt mijn favoriet…niet vooruit te branden en veel komt net niet over het net. Kortom we verliezen met 19-21 en moeten uit een ander vaatje tappen. Het lukt ons om in de tweede game het tempo op te schroeven en het initiatief naar ons toe te trekken (21-9). In de derde game maak ik een verkeerde slagbeweging, waardoor ik zowel last van mijn arm krijg als van een onwillig spiertje onderin de rug…heel irritant! De tegenstander heeft zich ook herpakt, dus het wordt nog heel spannend…met pijn en moeite (letterlijk) weten we toch ‘m binnen te halen (21-18). Laura en Joyce zijn intussen aan hun dubbel begonnen. Het is de eerste keer dat ze samen spelen en ook zij zijn geen goede maatjes met de shuttle. De eerste game is heel snel voorbij (4-21) en de tweede gaat iets beter, de dubbele cijfers worden net gehaald (10-21). Ward staat op de eerste single en speelt zo zijn tweede competitiesingle ooit. Hij heeft vooruitgang geboekt, want nu wordt het een driesetter. Helaas geen winnende driesetter (11-21, 21-19, 16-21), maar spannend is het wel!

Intussen heeft Frank de andere herenenkel voor zijn rekening genomen. De eerste game gaat in aanvang gelijk op, maar uiteindelijk gaat het toch vrij gemakkelijk (21-13 21-9). De damessingles komen daarna. Deze worden vrij makkelijk door de tegenstander gewonnen, zodat we met 2-4 achterstaan. We hebben in principe vier punten nodig om zeker kampioen te worden.Ik heb echter een hotline met BC Limes, waar de nummer 2 (Brielse BC) te gast is. De WhatsApp meldt, dat BC Limes beide dubbels heeft gewonnen. Hierdoor heeft de nummer 2 dus al twee punten laten liggen en de nummer 3 staat al twee punten dáárachter (en bij beiden is het onderling resultaat in ons voordeel), dus na wat rekenwerk kunnen we concluderen dat we kampioen zijn!

We spelen de mixen tegelijk. Kabir en Joyce spelen de 1e, Laura en ik de 2e mix. Helaas heb ik erg last van alle opgelopen pijntjes en die Mavis 500 helpt ook niet mee… de 1e game begint dramatisch (2-11), maar eindigt enigszins redelijk met 12-21. De 2e game gaat zowaar gelijk op, maar de voorsprong blijft uit, dus ook deze gaat verloren (18-21). De andere mix wordt wel een driesetter, maar ook hier redden we het net niet (21-18 14-21 17-21). Speelweek 13 met team 13…dat is vragen om moeilijkheden. Eindresultaat 2-6…hé, maar wel kampioen!

Jeroen is namens het bestuur aanwezig met de champagne (gelukkig niet voor niets) en we vieren het met ons vieren (het aantal spelers van ons team dat er dan nog is). De tussenstand in de competitie…10 punten voor op de nummer 2 (Brielse BC) en 11 punten voor op de nummer 3 (BV Erasmus). Volgende week is alweer de laatste wedstrijd, thuis tegen BV Onder Ons. Zoals het er nu uit ziet, gaan we de 18e speler verwelkomen. Prettig dat we als club een brede selectie hebben.

 

Zondag 28 januari (thuis tegen BV Onder Ons 8)

Dit is alweer de laatste wedstrijd die we afwerken met drie heren en drie dames. Martijn valt weer in en de andere invaller is Anouk uit team 14 (7e klasse), die het nu een klasse hoger mag laten zien. Zij speelt graag een mix, dus laten we haar singelen en mixen. Uit het basisteam spelen qua dames Priscilla en Joyce mee en Ward en ik aan de herenkant. Voordat we beginnen, krijgen we nog een huldigingsmoment. Alle team 13 spelers van de dag worden verblijd met een bloemetje.

De dubbels worden tegelijk gespeeld. Martijn en ik winnen deze in tweeën (15 en 14), waardoor we kunnen stellen dat al onze herendubbels in de competitie zijn gewonnen! De damesdubbel van Priscilla en Joyce gaat via 14 en 18  ook netjes in tweeën (de 9e winst uit 14). Zo komen we mooi op 2-0.

Er is bedacht dat Ward de 1e herensingle speelt en Martijn de 2e. Dat pakt in die zin goed uit, dat Martijns tegenstander een jonkie van 15 heeft die een leuke wedstrijd heeft en met 15 en 16 niet wordt weggespeeld. Ward z’n single (die tegelijkertijd wordt gespeeld) mondt uit in een driesetter, dus ook daar kunnen we zeggen dat het aardig gelijk opgaat. Na winst in de 1e game (18) gaan echter de andere twee verloren (17 en 15), zodat ook Onder Ons op het scorebord komt (3-1). Ook de herensingles hebben we in positieve zin af kunnen sluiten (20 uit 28).

Priscilla speelt haar single tijdens die van Ward en is snel klaar (6 en 13). Anouk mag dan de 2e single spelen. Zij weet haar debuut in de 6e klasse glans te geven door deze single met 19 en 17 te winnen. Ze scoort vooral met shots kort achter het net (tegenstander dropt de lobservice en blijft achterin hangen). Zo krijgt het overall winstpercentage van de damessingles ook een beter aanzien (17 uit 28) en komen we simpel op 5-1.

Anouk en ik spelen de 1e mix. We beginnen goed (21-17), maar verliezen de 2e game met dezelfde cijfers. Als bonus mogen we een 3e game spelen! Het wordt nog best spannend, maar uiteindelijk weten we ons hoofd koel te houden en met 21-19 te winnen. De andere mix wordt makkelijker gewonnen en zo is Ward ook van de 0 af! Zo is de overall mixscore ook prettig geworden (18 uit 28).

Eindstand is 7-1 en zodoende heeft ons kampioenschap extra glans gekregen en hebben we een waardig slot van de competitie.

We zijn dus bovenaan geëindigd met 78 uit 14 en de nummer twee (Brielse BC) volgt op een respectabele afstand van 12 punten. We hebben het na afloop gevierd met drankjes en hapjes! Volgende jaar een niveautje hoger.