Team 13 staat op afstand!

 

Na vorig seizoen vanwege blessureleed een team 13 in de 6e klasse (be)geleid en gecoacht te hebben, wordt het dit seizoen tijd om toch proberen zelf te spelen…in een team 13 in de 6e klasse! Het is een groot team met in de basis ongeveer 5 heren en 5 dames.

 

Speelweek 1 slaan we over, want onze club organiseert op op zaterdag 16 september (de speeldag), een jeugdtoernooi dus in speelweek 2 spelen we onze eerste wedstrijd:

 

Zondag 24 september (thuis tegen DKC 9)

Vandaag spelen Santosh en ik een dubbel die we vrij makkelijk winnen. Joyce en Héloïse hebben een gelijk opgaande dubbel, maar komen aan het eind van beide games net te kort (1-1). De daarop volgende singles van Santosh, Rachel, Siraj en Héloïse worden vervolgens allemaal gewonnen, dus we lopen uit naar 5-1. De eerste mix is voor Rachel en mij. In beide games is het zoeken, maar met twee verlengingen weten we deze net binnen te halen. Joyce en Siraj hebben veel minder moeite met hun tegenstander, dus eindstand 7-1…de kop is eraf.

 

Zondag 1 oktober (uit tegen BC Schollevaar 8)

Met bijna hetzelfde team (Frank i.p.v. Siraj) reizen we naar Capelle voor een wedstrijdje met nylon. Ondanks die nylon shuttle weten Santosh en ik weer in tweeën te winnen en Joyce en Héloïse te verliezen, zodat het net als vorige keer loopt. Ook de singles van Santosh en Rachel worden binnen gehaald. Rachel heeft deze keer meer moeite en een (niet te missen) afmaker van de tegenstander op gamepoint gaat in het net, Dit buitenkansje pakte Rachel met beide handen aan en trekt de tweede game met 22-20 naar zich toe. Tot zover de gelijkenissen met de vorige keer. Daarna gaat het helemaal mis. Frank blesseert zich in zijn single en moet opgeven. Héloïse komt er in haar single niet aan te pas. I.p.v. Frank speelt Santosh nu de mix met Joyce. De tweede game wordt dik gewonnen, maar de eerste en derde nipt verloren en alleen dat telt helaas. Rachel en ik komen pas tegen het einde van de tweede game in ons spel, maar de inhaalrace is te laat ingezet…uiteindelijk resultaat is een 3-5…jammer als je 3-1 hebt voorgestaan.

 

Zondag 8 oktober (thuis tegen BV Erasmus 2)

Gelukkig mogen we een week later thuis met veer proberen het slippertje van vorige week recht te zetten. Ons team is hetzelfde als tegen DKC, maar dan doet Priscilla mee i.p.v. Joyce. Erasmus is de tegenstander en in dat team zitten zeker één sterke heer en dame die hoger hebben gespeeld, maar wij zijn ook niet van gisteren! In beide dubbels blijkt dat de anderen minder sterk zijn. Daar maken Santosh en ik (herendubbel) en Priscilla en Héloïse (damesdubbel) goed gebruik van. Met 2-0 voor kunnen we met de singles verder…Santosh heeft een flinke kluif aan de goede heer en ze maken er een mooie wedstrijd van op een niveau dat je zelden ziet in de 6e klasse. De tweede game is niet aan Santosh besteed, maar de eerste en derde gelukkig wel. Rachel treft de goede dame in haar single en kan niet verrassen. Siraj moet in zijn single op gang komen, maar redt het net niet om een derde game af te dwingen. Héloïse heeft daarentegen een makkie en stuurt haar dame met 10 en 5 van de baan. Met 4-2 voor gaan we de mixen in…Rachel en Siraj spelen een makkelijke mix…de heer wordt goed uitgespeeld en in twee games is deze binnen. Priscilla en ik hebben meer tijd nodig voor de onze. De eerste game pakken we net op de valreep (na 20-17 achter), maar de tweede geven we net zo makkelijk weer weg (na 20-17 voor)…ofwel de derde game moet de beslissing brengen. Na wat geklooi aan onze kant zijn we het bij 13-17 zat…niet te lang nadenken en gewoon tempo erin…de wedstrijd kantelt en we brengen met 21-19 de 6-2 eindstand op het bord!

 

Zaterdag 14 oktober (thuis tegen Brielse BC 3)

Dan is vandaag de thuiswedstrijd die we in september hadden moeten spelen tegen de enige tegenstander die nog niet heeft verloren…de Brielse BC. We hebben genoeg dames, dus Rachel neemt vrij. Qua heren hebben we maar twee basisspelers, dus Vincent mag bij ons invallen. Santosh en ik hebben onze moeilijkste dubbel zover, de eerste game winnen we nipt met 21-18, maar de tweede gaat toch weer makkelijk (21-12). Joyce en Héloïse hebben een makkelijke eerste game, maar vergeten de tweede game te winnen. Bij de derde zijn ze weer bij de les en ook nu komen we met 2-0 voor. Santosh en Priscilla spelen beiden een bekeken single. Vincent heeft een sterke heer tegenover zich en komt pas in de tweede game in zijn ritme. Helaas stokt het weer na de 11-pauze en er komt zodoende geen derde game. Héloïse heeft wederom een makkelijk tegenstander en slaat deze netjes in tweeën weg. Met 5-1 voor zitten we weer op rozen en de koppositie lonkt nu echt! Priscilla en ik spelen nu de eerste mix en krijgen deze absoluut niet cadeau. Het verloop is net als vorige keer; we winnen de eerste nipt (25-23) waar we de hele tijd achter staan; de tweede staan we telkens voor en kunnen het niet afmaken (19-21), maar de derde game is nu wél duidelijk voor ons (21-12). Vincent speelt met Joyce de mix tegen zijn singletegenstander en die van Héloïse. De revanche zit er helaas niet in, maar de 6-2 overwinning smaakt prima! We staan nu eerste en de Brielse BC kan alleen nog gelijk komen, als ze hun andere inhaalwedstrijd met 8-0 winnen.

 

Zaterdag 28 oktober (uit tegen BV Onder Ons 8)

Aangezien de Brielse BC met slechts 5-3 hun andere inhaalwedstrijd hebben gewonnen, beginnen we met 3 punten voorsprong op hun en op BC Limes die we nog krijgen…maar eerst gaan we naar de andere kant van Den Haag. Deze keer zijn Siraj en ik de heren en hebben we Gerben gevraagd om ons herenaantal naar drie te brengen. Héloïse had een studiedagje ingepland en Joyce vrij genomen. Onderweg heb ik van Rachel een berichtje dat ze iets later is en Priscilla heeft gekozen voor een andere hal in Den Haag (namelijk onze thuislocatie), dus die redt het ook niet op tijd. Gerben en ik bijten het spits af en spelen een degelijke dubbel, al had de tweede game slecht kunnen aflopen. Rachel is intussen binnen en Priscilla nog onderweg, dus besluiten we eerst Rachel te laten singelen. Het wordt een driesetter, waar ze bij 20-15 achter voor de Houdini-act gaat, maar na het 19e punt komt toch het onvermijdelijke foutje. Siraj heeft intussen met het betere beukwerk zijn single gewonnen. Priscilla is inmiddels gearriveerd, dus de damesdubbel kan nu gespeeld worden. In beide games pakken ze snel een paar punten voorsprong die ze niet weggeven dus met 15 en 16 wordt de pot gewonnen. Daarna mag Gerben singelen. Aangezien hij op de recreatieavonden ook fan van de 3e helft is, is dat ten koste van zijn single skills gegaan (pas het laatste uur is er doorgaans ruimte om te singelen). Desalniettemin weet hij toch met 21-19 in de derde game de wedstrijd naar zich toe te halen. Priscilla heeft het niet makkelijk in haar single, maar weet met goed geplaatste ballen haar tegenstander uit te schakelen. Met een comfortabele voorsprong van 5-1 gaan we onze mixen tegelijkertijd spelen. Rachel en Siraj rammen de tegenstanders in de tweede game met 21-6 van de baan! Alleen jammer dat de eerste game (17-21) en derde game (20-22) worden verloren. Priscilla en ik verliezen ook onze eerste game in een verder vermakelijke wedstrijd. “Dan maar een driesetter…” en die komt dan ook! Met flinke rally’s zijn we wel even zoet en enkele keren gaan we in de fout door een nagenoeg gewonnen rally te mooi te willen afsluiten…enfin, gelukkig gaat het vaker wél goed. Met 6-2 mogen we ook nu weer met opgeheven hoofd naar huis, nadat we afscheid van Rachel hebben genomen die de komende tijd in een sabbatical elders gaat doorbrengen.

 

Zondag 5 november (uit tegen BC Limes 13)

De concurrentie heeft het minder gedaan dan wij, dus met 4 punten voorsprong op de Brielse beginnen we tegen het (ook) 13e team van Limes. Frank is hersteld en kan weer meedoen en Siraj is er ook bij, dus deze keer hebben we geen invallers. Joyce mag intussen bij team 12 invallen dus houden we Priscilla en Héloïse over die het samen wel gaan fiksen. Frank en ik beginnen aan de dubbel. De eerste game gaat nog redelijk op (21-16), maar na 8-4 in de tweede hebben ze nog maar één puntje gehaald. De dames geven ook niets weg, dus met 2-0 kunnen we de singles in. Frank heeft weinig moeite met zijn tegenstander (8 en 15); Priscilla aanvankelijk wel met de hare. Ze wint de 1e game net aan met 19 en de 2e game gaat gelijk op tot de 11, maar dan is de focus bij haar (jonge) tegenstander volledig weg…het wordt toch een eenvoudige 21-12. Siraj begint sterk, maar heeft meer moeite met de 2e game die hij net kon binnenhalen. Héloïse heeft deze keer meer tegenstand in haar single en komt er niet aan te pas. De bekende 5-1 tussenstand staat weer op het bord. Priscilla en ik spelen vervolgens voor het eerst een (gewonnen) mix in tweeën, dus het kan toch! Ook Héloïse en Siraj hebben geen zin in een driesetter, dus met een ruime winst van 7-1 kunnen we huiswaarts.

 

Zondag 12 november (thuis tegen BC Merenwiek 4)

Aangezien de Brielse BC ook met 7-1 heeft gewonnen, starten we met 4 punten voorsprong op de nummer 2 de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft tegen laagvlieger Merenwiek. Qua dames hebben we alleen Priscilla en Héloïse die het wederom samen af kunnen. Aanvankelijk staan er 5 man op onze lijst van potentieel aanwezige heren, maar alleen Frank en ik blijken fit genoeg. We geven Vincent weer de mogelijkheid om te vlammen in ons team; deze keer met een beter resultaat. Het gaat allemaal heel makkelijk, al neemt Priscilla wel erg veel gas terug in haar single na de eerste game met 4 te hebben gewonnen. Verder blijken de tegenstanders in de mix eindelijk een beetje gewend te zijn geraakt aan de veer en geven dan echt tegenstand! Dat neemt niet weg dat we binnen drie uur alle wedstrijden in tweeën hebben gewonnen…derhalve onze eerste 8-0! Onze enige concurrent (de Brielse BC) blijkt echter niet van Limes te hebben kunnen winnen en onze voorsprong is nu gegroeid naar 8 punten. Nu afwachten wat de tweede competitiehelft ons gaat brengen…de afstand naar nummer twee is in elk geval wel lekker groot!

 

Zondag 19 november (uit tegen Brielse BC 3)

Om 9.00 uur hebben we afgesproken bij Mariahoeve om naar Brielle te rijden. Het team van vandaag bestaat uit Priscilla en Héloïse qua dames. Bij de heren zijn op voorhand vier heren inzetbaar en Santosh is reserve. Om iets over 7.00 uur krijg ik een WhatsApp van Frank die last van zijn kuit blijkt te hebben. Toch Santosh vragen? Maar het is wel vroeg…Frank komt toch. Ander geval…gaan we met één of twee auto’s? Siraj zegt te rijden, maar is dat met ons allen in één auto? Om 9.00 uur weet ik pas dat dit niet zo is, dus ik haal snel mijn auto thuis. Santosh is net wakker en kan eventueel spelen, maar we staan nu op het punt te gaan, dus het team van vandaag bij de heren bestaat uit Frank, Siraj en ik. We hebben gelukkig wat marge ingebouwd en arriveren tegen 10.00 uur bij Brielle.

Vanwege het tragische ongeval met dodelijke afloop van Erik Meijs (Nederlandse topbadmintonner die begonnen is bij Drop Shot), houden we een minuut stilte om te herdenken. Daarna gaan we met de wedstrijden van start.

Frank en ik bijten de spits af met ons dubbel. Behalve één vervelend momentje (een smash van mij die door mijn schouder niet prettig wordt gevonden), gaat deze op rolletjes. Aangezien de damesdubbel ook meteen begint en het thuisteam minimaal bezet is, worden er tellers ter plekke gerekruteerd. Na de gewonnen 1e game (21-14)  gaat in de 2e game een gast zitten die dit met oortjes in doet…gelukkig maken we het snel af met 21-11. Frank heeft met het spelen nergens last van en kan meteen door de single in. Zijn tegenstander heeft nog meer fysiek ongemak en laat het bij twee keer 21-5. De dames zijn intussen nog steeds met hun dubbel bezig. Deze wordt uiteindelijk in drie games ook in ons voordeel beslist. Zo staan we toch comfortabel voor met 3-0.

Priscilla mag meteen door met haar single en ook Siraj kan spelen. Priscilla heeft alles goed onder controle, maar Siraj treft dezelfde muur als Vincent toen bij de thuiswedstrijd. De punten worden netjes verdeeld en als ook Héloïse haar single heeft verloren, staan we op 4-2…we gaan in elk geval niet verliezen!

We sluiten af met de mixen. Priscilla en ik spelen de eerste mix. Ik blijk toch last van mijn schouder te hebben, waardoor de kracht nog minder is, de nylon shuttle is te traag voor mij en de tegenstander houdt de duimschroeven aangedraaid…een volkomen terechte dikke nederlaag is het gevolg. Dan is de eer aan Héloïse en Siraj om het winnende punt binnen te halen en dat doen ze! We winnen met 5-3 en lopen zo twee punten uit op de Brielse BC die op de 2e plek blijft staan. Over twee weken gaan we naar DKC.