Ongenaakbaar ook onder druk

 

Misschien herken je dat gevoel wel. Je gaat een wedstrijd beginnen die best belangrijk is voor de stand. Een wedstrijd waarin je zeker geen punten mag missen. Dan is de druk hoog. Haalt die druk nu het beste naar boven of zak je in elkaar. Afgelopen zaterdag bleek de druk voor team 2 ideaal.

 

Een opening met een herendubbel waar Driss en Martijn er bovenop zaten. Niets afwachten, maar alles actief aangrijpen. Dat brak de tegenstander elke rally weer op. Redelijk eenvoudig naar 1-0. Geïnspireerd door de mannen traden Tessa en Sandra aan tegen een damesdubbel met sterke dames. Na een koude start (het was erg koud in de hal), werd een grote achterstand vlug omgebouwd naar winst. De tweede set waren ‘onze vrouwen’ oppermachtig. Dat is lekker starten met 2-0 voor.

 

Op naar de herensingle met Driss. Met het tempo nog in de benen gaf Driss maar gelijk weer gas. Driss lijkt op zijn oude niveau terug. Wel pech voor de tegenstander. Op hoog tempo werd die weggezet in 2 sets en we schrijven 3-0

 

Tessa in de ring. De krachtige slagen van de tegenstander vormden een stevige druk voor Tessa. Het duurde tot halverwege de tweede set voordat Tessa de juiste tactiek had gevonden. Het was niet gemakkelijk, maar hé dan ken je Tessa niet, die geeft zich niet zomaar gewonnen. Goed een eigen plan vasthouden en hoppa weer een winstpunt voor team 2.

 

Dat plan vasthouden gold ook voor Martijn die de tweede herensingle voor zijn rekening nam. Martijn had de neiging snel af te maken, maar juist bij een tegenstander die heel veel terugslaat, moet je de neiging inhouden om te veel aan te vallen. Martijn voerde op de juiste momenten zijn plan uit. Wachten op fouten van de tegenstander. De tegenstander raakte langzaamaan op en begon foutjes te maken. Tja en dat moet je bij Martijn nu net doen. Ook in drie sets binnen netjes gewonnen.

 

De moeilijkste single van de dag leek vooraf (op papier) voor Sybille. Tegen een tegenstander die fantastisch goede en scherpe dropshots speelt uit vele standen. Zij dwingt met dat spel vele tegenstanders letterlijk op de knieën. Maar wat een pech dat je dan Sybille tegen komt in haar huidige vorm. De enorme power werd de tegenstander veel te machtig. Ze wilde wel, maar niets werkte. Tja uiteindelijk sta je dan met (behoorlijk) lege handen. Dat is 6-0!

 

Zoals gezegd zijn alle punten belangrijk. Met een team dat zo lekker draait, en ondanks dat het soms niet zo loopt als je zou willen, worden wel alle winstpunten gepakt. En ook de gemengd dubbels werden uiteindelijk ook binnengehaald. Eindstand: 8-0.

 

Team 2 is in een enorme concurrentiestrijd met BC Schollevaar om het kampioenschap in de 3e divisie. Voor dit weekend stond BC Schollevaar met 1 punt verschil op de 1e positie, maar speelde afgelopen weekend tegen de onderste en won 8-0. Drop Shot doet dus goede zaken om ook de 8-0 te pakken tegen een team uit de middenmoot. Zo blijft het verschil maar 1 punt (wel 1 wedstrijd meer verloren). Een leuke en spannende poule dit.