Visie

 

Waar staat BC Drop Shot voor?

BC Drop Shot haalt het beste uit mensen

Binnen de badmintonsport biedt BC Drop Shot iedereen uit Den Haag en (wijde) omstreken kansen om hun ambities na te jagen, te ontspannen en zich te ontplooien. Zo halen we steeds het beste uit onszelf en uit elkaar: als mensen die gezond en ontspannend bezig zijn, willen winnen, nieuwe dingen leren en/of zich inzetten voor anderen.

Hoe doen we dat?

We geloven in ambitie, vernieuwing én traditie

We zitten vol ambitie. We zien overal kansen voor onze sport en de vereniging. Daarbij hebben we een neus voor vernieuwing. We durven onze manier van  denken en doen te veranderen als dat nodig is. Als oudste badmintonvereniging van Nederland houden we daarbij wel altijd een luisterend oor voor onze traditie. Een mix van sfeer, prestaties en kwaliteit staat daarin centraal.

 

We benutten de kracht van de groep

Als wij het beste uit onszelf willen halen, dan zijn onze eigen inspanningen net zo hard nodig als die van de mensen om ons heen. We volgen daarom als vereniging een sterk principe: samen dingen doen, van elkaar leren en elkaar zo beter maken. Of het nou gaat om het badminton of de organisatie van de vereniging: we proberen de groep zo groot en zo sterk mogelijk te laten zijn.

 

We denken positief

We gaan op een positieve manier met elkaar om, bijvoorbeeld in de communicatie, de training en de coaching. Kritiek mag er ook zijn. Dat draagt bij aan een open sfeer binnen de vereniging, waarin iedereen zich thuis kan voelen. We zijn bovendien gericht op het zien en benutten van kansen. Want tussen moeilijkheden liggen altijd mogelijkheden.

 

Onze blik is naar buiten gericht

We staan open voor iedereen, ontvangen mensen met open armen en nemen ze op in de vereniging. We geven bekendheid aan de club en leggen verbindingen met de wereld om ons heen – via scholen en de buurten waarin we spelen. We zijn continu op zoek naar mogelijkheden die de activiteiten van de vereniging ondersteunen.

 

We laten mensen groeien

We bieden iedereen die zich betrokken voelt de mogelijkheid om te groeien en te leren. We doen dat door opleidingen aan te bieden op allerlei gebieden: voor jeugd, competitiespelers (op alle niveaus), trainers, vrijwilligers en stagiairs. We bieden iedereen een uitdaging in de sport of onderwerpen die daar mee samenhangen. Dat is goed voor onze leden én voor de vereniging.

 

Wat levert dat op?

 

BC Drop Shot: meer dan een club!

We bieden 51 weken per jaar, 7 dagen per week speelmogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers, trainingen op alle niveaus, veel wedstrijden voor wie zich met anderen wil meten, evenementen voor leden én andere badmintonners en activiteiten voor iedereen die graag mét en/of vóór anderen bezig is.

 

Wil je nog meer weten over waar BC Drop Shot voor staat?  Kijk dan eens naar dit filmpje