Reglement zomertoernooi

Welke niveaus zijn er?

We hanteren 3 niveaus:

Niveau A: eerste tot en met derde divisie
Niveau B: vierde tot en met vijfde divisie, Heren Veer 1
Niveau C: zesde divisie en lager, Heren Veer 2 en Heren Nylon

Op alle niveaus wordt gespeeld met een veren shuttle. De shuttles dienen zelf meegenomen te worden of kunnen tijdens het toernooi worden aangeschaft. Let op: schrijf je minimaal in op het niveau dat je dit seizoen speelt (mag niet lager, wel hoger).


Hoe wordt het toernooi gespeeld?

Je schrijft je in voor maximaal twee onderdelen: Dubbel en/of Mix. Het is niet mogelijk om één onderdeel in meerdere klassen te spelen (bijvoorbeeld dubbel B en dubbel C). Je speelt met je eigen opgegeven dubbel- en/of mixpartner (je kan ook opgeven, als je geen partner hebt of nog iemand zoekt). In elk onderdeel speel je 3 à 4 wedstrijden. Er wordt gespeeld van 9 uur 's morgens (9:00 uur) tot 8 uur ’s avonds (20:00 uur)... lekker veel spelen en geen overnachting, alles op één sportieve dag. 

In het Zwitsers Laddersysteem, worden er TWEE games per wedstrijd gespeeld (wel volgens de normale verlengingsregels, dus maximaal tot de 30). Het is dus mogelijk dat het gelijkspel wordt. Dit is niet erg, aangezien het systeem hier rekening mee houdt en in de ranglijst verwerkt. De wedstrijden zijn hierdoor van ongeveer gelijke lengte. Zo kunnen we meer rondes spelen en krijgt iedereen ongeveer evenveel speeltijd.

 

Hoe kan je je inschrijven en wat zijn de kosten?


Inschrijven voor het Zomertoernooi doe je door je in te schrijven via badmintonnederland.toernooi.nl.

In principe maak je gebruik van automatische incasso en dan bedragen de kosten voor deelname aan het toernooi € 10,00 per onderdeel 

 

Welke faciliteiten worden geboden?

Lunch en diner kun je in de kantine van sportpark Mariahoeve bestellen, voor redelijke prijzen.

Verder is Macaré Sport aanwezig waar je terecht kan voor de aanschaf van allerlei badmintonspullen, bespannen van rackets, etc.