Reglement zomertoernooi

Welke niveaus zijn er?

We hanteren 4 niveaus:

Niveau A: eerste tot en met derde divisie
Niveau B: 4e divisie landelijk tot en met eerste klasse regio Zuid-West
Niveau C: tweede tot en met vierde klasse regio Zuid-West
Niveau D: vijfde klasse regio Zuid-West en lager

Op niveau A, B en C wordt gespeeld met een veren shuttle, op niveau D bij voorkeur met nylon. De shuttles dienen zelf meegenomen te worden of kunnen tijdens het toernooi worden aangeschaft. Let op: de niveaus C en D zijn de competitieniveaus van Regio Zuid West. De niveaus zijn per regio verschillend. Volg deze link voor het bepalen van je eigen niveau. Let op: schrijf je minimaal in op het niveau dat je dit seizoen speelt (mag niet lager, wel hoger).

Net als de vorige keer stellen we -per onderdeel in één klasse- een maximum van 24 spelers / koppels in om te voorkomen dat we halve finales nodig hebben en dat komt de flexibiliteit ten goede.


Hoe wordt het toernooi gespeeld?

Je schrijft je in voor maximaal twee onderdelen van de drie: Single, Dubbel en/of Mix. Het is niet mogelijk om één onderdeel in meerdere klassen te spelen (bijvoorbeeld dubbel B en dubbel C). Je speelt met je eigen opgegeven dubbel- en/of mixpartner (vul ‘wanted’ in als je geen partner hebt). In elk onderdeel speel je 3 à 4 wedstrijden. Op zaterdag wordt gespeeld van 9 uur 's morgens (9:00 uur) tot 8 uur ’s avonds (20:00 uur)! Dat betekent lekker veel spelen en geen overnachting, alles op één sportieve dag. Op zondag wordt gespeeld van 9 uur 's morgens (9:00 uur) tot 6 uur ’s avonds (18:00 uur: Ook veel wedstrijden,maar wel bijtijds thuis.

In het Zwitsers Laddersysteem, worden er TWEE games per wedstrijd gespeeld (wel volgens de normale verlengingsregels, dus maximaal tot de 30). Het is dus mogelijk dat het gelijkspel wordt. Dit is niet erg, aangezien het systeem hier rekening mee houdt en in de ranglijst verwerkt. De wedstrijden zijn hierdoor van ongeveer gelijke lengte. Zo kunnen we meer rondes spelen en krijgt iedereen ongeveer evenveel speeltijd.

 

Hoe kan je je inschrijven en wat zijn de kosten?


Inschrijven voor het Zomertoernooi doe je door het inschrijfformulier van de betreffende dag(en) in te vullen.

In principe maak je gebruik van automatische incasso en dan bedragen de kosten voor deelname aan het toernooi € 9 per onderdeel voor niet-leden en € 8 per onderdeel voor leden van BC Drop Shot. 

 

Welke faciliteiten worden geboden?

Lunch en diner kun je in de kantine van sportpark Mariahoeve bestellen, voor redelijke prijzen.

Verder is Regeersport aanwezig waar je terecht kan voor de aanschaf van allerlei badmintonspullen, bespannen van rackets, etc.