Competitie

  Net als sporten als voetbal en tennis heeft ook badminton een competitie waarin teams het tegen elkaar opnemen. Sinds het seizoen 2018-2019 spelen de gemixte teams allemaal in de bondscompetitie (september tot en met februari) en een regiocompetitie voor niet-gemixte teams (van september tot februari en van eind februari t/m mei). De divisies 4 en hoger zijn de zogenaamde landelijke divisies en de divisies 5 tot en met 9 zijn de regionale divisies. Dit betekent overigens niet dat de regionale divisies beperkt zijn tot de regio Zuid West, waar BC Drop Shot toebehoort, maar het kan ook zijn dat teams aan de grenzen van de regio in een competitie spelen met "grens"teams uit aangrenzende regio's. Dit om de reisafstanden te beperken.

  Hoe hoger het divisieniveau is waarin je speelt, des te groter de kans is voor lange(re) reistijden.

  Drop Shot speelt in het seizoen 2019 - 2020 voor het eerst sinds 25 jaar weer op het hoogste niveau in Nederland: de Eredivisie. Helaas valt er daarna een gaatje, maar in de divisies daaronder is BC Drop Shot in bijna elke divisie wel met één of meerdere teams vertegenwoordigd.

  De competitiespelers kunnen drie keer in de week trainen. Wil je weten wanneer? Bekijk dan hier de speeltijden.

  Belangrijke informatie over competitie spelen
  Drop Shot speelt in de competities van de Nederlandse badmintonbond, Badminton Nederland. De bond heeft een aantal reglementen en andere regelingen die op hun website te vinden zijn.

  Badminton bij Bc Drop shot

  BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. BC Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

  BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers op 2 locaties in Den Haag. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

  Aanvraag informatie lidmaatschap

  Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

  Contact

  BC Drop Shot speelt op 2 locaties.

  Hoofdlocatie:
  Sportcentrum Mariahoeve
  Het Kleine Loo 12
  2592 CE  Den Haag

  info@bcdropshot.nl


  Powered by Phytalis | Disclaimer