Maatregelen badmintoncompetitie en het Coronavirus

Badmintonnen met deze richtlijnen (versie 1.01)

Aanleiding
Het coronavirus is nog niet uit ons land verdwenen helaas. Gelukkig gaan we wel ‘gewoon’ competitie spelen. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich aan de speciale richtlijnen en afspraken houdt.

Allereerst gaat het om de richtlijnen van de overheid en de veiligheidsregio’s. Om sporten op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken, hebben NOC*NSF en de gezamenlijke sportbonden ook specifieke richtlijnen voor de sport opgesteld. Tenslotte heeft Badminton Nederland deze richtlijnen en maatregelen vertaald naar de badmintonsport, en in het bijzonder de badmintoncompetitie.

Het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen: verenigingen, sporters, vrijwilligers en fans. Bc Drop Shot vraagt iedereen onderstaande richtlijnen goed door te nemen zodat we er gezamenlijk zorg voor kunnen dragen dat we competitie kunnen blijven spelen op een veilige en verantwoorde manier.

Basisregels voor de sport
Bc Drop Shot roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen.

Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

Let op: per veiligheidsregio kan de situatie verschillen. Houd daarom ook goed de website en app van de vereniging in de gaten! Speel je een uitwedstrijd, zorg dan ook dat je op de hoogte bent van de situatie op die vereniging.
 
Algemeen

 • Op alle niveaus volgt Bc Drop Shot de overheidsrichtlijnen.
 • Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.
 • Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als badmintonners tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
 • In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest zijn op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de technische commissie over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.
 • Er gelden beperkende regels ten aanzien van bezoekers op een complex, bij een sporthal en in de kantine (horeca), zie het algemeen sportprotocol en de handreiking toeschouwers bij sportwedstrijden.
 • De thuisvereniging is verantwoordelijk voor de organisatie en naleving van de coronaregels van de overheid. Bc Drop Shot stelt een coronacoördinator aan.
 • De veiligheidsregio’s in Nederland werken met verschillende noodverordeningen, afgestemd op de specifieke regio. Hierdoor kunnen de maatregelen per vereniging verschillen.
 • Naast algemene informatie verzoeken we je ook om persoonlijk tegenstanders/bezoekers over de maatregelen die bij onze club gelden te informeren.

1,5 meter afstand

 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
 • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar moeten dit wel houden tot volwassenen.
 • Volwassen dienen altijd afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.

Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is dat niet noodzakelijk!

 • Tijdens de wedstrijd of training is de 1,5 meter maatregel niet geldig. Dit geldt voor alle leeftijden.
 • Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de banken, in de kleedkamer en in de kantine (horeca).

Toeschouwers

 • Toeschouwers dien zich te registreren via een speciale registratiepagina (link hier).
 • Bij trainingen blijven ouders van badmintonnende kinderen bij voorkeur niet in de sporthal.
 • Bij wedstrijden in binnensport zijn maximaal 100 toeschouwers toegestaan mits de afstand van 1,5 meter van mensen boven de twaalf jaar gewaarborgd kan worden. Bij meer dan 100 toeschouwers moeten toeschouwers verplicht een zitplaats krijgen. Dat is bij alle wedstrijden niet te realiseren. Voor team 1 ligt dat mogelijk anders.
 • De aantallen toeschouwers die worden genoemd zijn overigens exclusief commissieleden, scheidsrechters, medewerkers en sporters. Deze personen hebben immers een ‘functie’ en staan op dat moment ingedeeld (waardoor hun aanwezigheid ook bekend is). Let op: zodra een wedstrijd is afgelopen of een vrijwilligersdienst erop zit, tellen deze personen wel mee in het totaal aantal aanwezigen.

Geforceerd stemgebruik, schreeuwen, zingen en spreekkoren tenslotte zijn niet toegestaan.

We moeten dit samen doen. We vertrouwen op je medewerking!

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. Bc Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers in Den Haag en Ypenburg. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 3 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer