Corona Maatregelen 

Laatste update

Tijdens de persconferentie van 12 november zijn strengere coronamaatregelen aangekondigd. Voor toegang tot de sport in indoor accommodaties, waaronder badminton, blijft de QR-code vanaf 18 jaar verplicht. Voor zowel amateur als professionele sport. Helaas is publiek bij wedstrijden voorlopig tot 4 december niet toegestaan. Om 20.00 uur is ook de horeca gesloten.

Brengen/halen

Ouders/verzorgers/begeleiders die spelers brengen voor de trainingen en wedstrijden mogen dus tot 20.00 uur in de horeca plaats nemen. Loopt de training/wedstrijd door na 20.00 uur mogen zij de zaal in. De bedoeling is om met maximaal 1 ouder/verzorger te komen. Uiteraard geldt de verplichte QR-code voor toegang (18 jaar en ouder).

Dilemma

De controle van de QR-code doe je bij de bar van het Sportcentrum Mariahoeve (in de andere accommodaties wordt dit door de gemeente Den Haag geregeld). De afgelopen dagen is dat prima verlopen, waarvoor dank!

De controles stelt het bestuur voor een dilemma. De wetenschap toont immers aan dat sporten belangrijk is voor je gezondheid. De toegang tot sport voor sommige leden bemoeilijken, maakt werken aan hun gezondheid moeilijk of zelfs onmogelijk. Dat is onwenselijk voor een sportvereniging. Het is juist de verbinding door sport die zo wegvalt. Daarnaast biedt een Corona toegangsbewijs geen waterdicht bewijs dat je geen Corona kunt krijgen en/of Corona kunt overdragen. Tegelijkertijd is BC Drop Shot onderdeel van een samenleving waarin besluiten worden genomen die soms onbegrijpelijk, heel moeilijk en ook wel eens heel pijnlijk zijn, maar wel gerespecteerd moeten worden.

Oproepen

Sportcentrum Mariahoeve en het bestuur van Drop Shot worstelen met de praktische uitvoering van deze verplichting. Daarom doen we vier dringende oproepen aan jou als lid van BC Drop Shot:

  1. Kom alleen naar het sportcentrum als je in het bezit bent van een geldige QR-code omdat je bent gevaccineerd, genezen verklaard of recent negatief getest. Zo voorkom je de onprettige situatie dat je helaas naar huis gestuurd moet worden. Dit geldt voor alle leden boven de 18 jaar!
  2. Bij ziekteverschijnselen, koorts en/of een positieve test blijf je thuis.
  3. Laat je QR-code scannen bij de bar van Sportcentrum Mariahoeve of bij de ambtenaren in de andere locaties. Probeer altijd de rust te bewaren. Degene die jou controleert, doet dit ook liever niet en is niet opgeleid als beveiliger en/of politieagent
  4. Laat het alsjeblieft aan het bestuur weten als je bereid bent om mee te helpen bij het scannen van de QR-codes, want het is op dit moment een groot probleem om dit waterdicht te organiseren. We begrijpen dat dit niet de leukste klus is, maar je draagt daarmee een steentje bij aan een veilige omgeving om te sporten.

Verantwoordelijkheid

Uiteindelijk werkt het nemen van verantwoordelijkheid het allerbest. We vragen aan alle leden om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Bij ziekteverschijnselen en/of bij enige twijfel blijf je thuis, ook als je gevaccineerd of genezen bent. Ben je verkouden en je wilt toch komen sporten dan laat je jezelf testen. Bij een negatieve testuitslag ben je natuurlijk van harte welkom.

Op die manier kunnen we blijven sporten 

om fit en gezond te blijven!

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. Bc Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers in Den Haag en Ypenburg. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 3 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer