75-jarig BC Drop Shot tevreden na eerste dubbelweekend

03-10-2022

Op de dag dat BC Drop Shot het 75-jarig jubileum vierde, moest ook aangetreden worden tegen streekgenoot VELO, met een dag later titelkandidaat Almere op bezoek.

Tijdens de voorafgaande receptie mocht voorzitter Robert Hoogland van BNL voorzitter Jan Helmond de erepenning van Badminton Nederland in ontvangst nemen. Daarna stond de wedstrijd tegen VELO op het feestprogramma.

1-1

In een uitstekende sfeer moesten Ciar Pringle en Lars Kros het punt laten aan VELO-ers Russell Muns en Nick Fransman. Op het andere veld bonden Jaymie Laurens en Rosy Oktavia de strijd aan met Myke Halkema en Kelly van Buiten. Met 21-9 en 21-17 werd de stand weer gelijk getrokken.

Sterke singles

Dicky Palyama stond tegenover Dion Rovers en de 44-jarige nestor liet nog maar eens zien dat er nog weinig slijt zit op zijn slagenarsenaal. Dicky liet aan Dion weinig hoop op een stunt. Op de andere baan liet Rosy ook Veda Diemel weinig kans, met energiek spel werd ook deze partij in Haags voordeel bepaald. Jaymie speelde een sterke wedstrijd tegen Anna Mikhalkova en sleepte opnieuw het punt voor Drop Shot binnen.

Mooiste wedstrijd

De mooiste wedstrijd van de avond was toch wel de strijd tussen Martin Bundgaard en Nick Fransman. Nick pakte de eerste game met 16-21, maar Martin sloeg hard terug met 21-5 winst. De derde game was een echte slijtageslag, met aan het eind de winst voor Martin met 21-14.

Verassende winst

Op baan 1 vond Lars invalster Kaylee van der Wiel naast zich als mixpartner. Met Lars als uitstekende coach in het veld en aangemoedigd door de vele clubgenoten kon Kaylee vrijuit spelen en dat resulteerde in een (onverwachte) gemakkelijke winst op Alexander Strehse en Milou Lugters.

Op baan 2 deden Ciar en Novi Wieland hun uiterste best, maar het geroutineerde VELO duo Russell en Myke was nog net een maatje te groot. Na alle partijen stond een 6-2 eindstand op het scorebord. Een uitstekend resultaat voor BC Drop Shot met het oog op de plaatsing voor de kampioenspoule.

Zondag, 2 Oktober Almere
Op 2 oktober kwam BV Almere op bezoek, één van de kampioenskandidaten, die een dag eerder 4-4 speelde tegen DKC, beiden in de beste opstellingen. Ook nu kwam Almere met internationale topspelers Adam Hall, Cheryl Seinen en Siril Verma in de opstelling. Vanuit Drop Shot was “puntjes bij elkaar sprokkelen” het motto van de middag.

De herendubbel ging naar verwachting verloren. Ciar Pringle en Martin Bundgaard moesten het hoofd buigen voor Adam Hall en Alex Vlaar. In de damesdubbel de toch wel verrassende winst van Rosy Oktavia en Jaymie Laurens tegen Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. In drie close games (23-25, 21-19 en 22-20) werd het 1-1.

Lars Kros had het zeer lastig tegen Dennis Koppen en ging kansloos ten onder. Novi Wieland wist weer de stand gelijk te trekken door Diede Odijk te verslaan. Martin Bundgaard speelde een goede eerste game, maar kwam net tekort (18-21), waarna Siril Verma wat meer gas gaf en er via 11-21 met de winst van door ging.

Maar daar was Rosy weer en zij gaf Lauren Middleton geen kans. Na de dubbels en singles stond een 3-3 tussenstand op het formulier.

Lars met Novi boden zéér goed tegenstand aan Alex en Eleanor O’Donnell, maar kwamen net te kort voor een fraaie stunt. Op de andere baan deden Ciar en Jaymie meer dan hun best tegen Adam en Kirsten, maar jammer genoeg wisten ze net geen derde game af te dwingen.

Met een 3-5 overwinning keerde Almere weer huiswaarts, en mocht BC Drop Shot met opgeheven hoofd van de baan stappen. Want gezien de wedstrijd van Almere tegen DKC op de zaterdag, hadden van tevoren weinigen hoop op zo’n nipte nederlaag.

Nu BC Drop Shot alle clubs uit het traditionele linker rijtje heeft gehad, kan het team voortborduren op de goede wedstrijden van afgelopen weekend om de grootste concurrenten voor een plek bij de bovenste 5, VELO en Amersfoort, voorbij te streven.

Alle credits voor de foto’s aan onze “hoffotograaf” René Lagerwaard. 

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. BC Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers op 2 locaties in Den Haag. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 2 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer