BC Drop Shot behoudt de koppositie
Eredivisie Badminton 2021-2022

18-09-2021

Zaterdag 18 september trok de Drop Shot karavaan richting Limburg voor de verre uitwedstrijd tegen Roosterse BC. Roosterse had een ruime overwinning behaald tegen AMOR en kan bouwen op een degelijk team

Drop Shot moest het in de herendubbel doen zonder het vaste koppel Mathias en Wessel, vandaar dat gelegenheidsduo Dicky Palyama en Lars Kros het moesten opnemen tegen het al enige jaren vaste Roosterse duo Rick Steuten en Noah Jongen. Het werd een spannende strijd waar tijdens de rally op 20-19 de snaar van Dicky’s racket knapte, waardoor de rally én de eerste game verloren ging. Ook de tweede game was spannend en ging uiteindelijk met 21-19 weer naar Roosterse. Een slecht begin voor Drop Shot en 1-0 voor Roosterse.

Christine Busch weer van de partij

Bij de damesdubbel was de Deense Christine Busch weer van de partij en speelde samen met Alyssa Tirtosentono een goede wedstrijd tegen Dorien Lups en Kirsten Boonen. Met 13-21 en 8-21 pakte het Drop Shot duo het punt.

Bij de herensingel stond Joran Kweekel tegenover Rick Steuten en in de eerste game spartelde Rick nog wel tegen, maar in de tweede game maakte Joran het klasseverschil met 9-21 toch wel duidelijk. Bij de damesingle nam Jaymie Laurens het op tegen Dorien Lups, een altijd lastige tegenstandster. Dat bleek ook weer deze wedstrijd, waar de eerste game met 18-21 door Jaymie gewonnen werd. De tweede game keek Jaymie steeds tegen een achterstand aan, maar ze bleef doorvechten om uiteindelijk met 21-23 ook die game te winnen. Tussenstand na de eerste singles: 1-3 voor Drop Shot.

Lars Kros had in Marijn Put, Belgisch kampioen, een sterke tegenstander, maar was in de eerste game gelijkwaardig (24-22 voor Marijn), maar in de tweede game bleek het verschil toch net iets te groot en bracht Marijn met 21-12 het tweede punt voor Roosterse op het scorebord. De tweede damessingle ging tussen Novi Wieland (ex-Roosterse) en Flora Wang (die haar eerste badmintonschreden bij de jeugd van Drop Shot maakte) en Flora liet in de eerste game zien niet voor niets in de nationale jeugdselectie te zitten. Ze maakte het Novi erg moeilijk, maar Novi trok toch met 22-24 aan het langste eind. Novi had nu het ritme te pakken en gaf in de tweede game Flora geen kans op een stunt. Met 10-21 werd het 2-4.

In de beide mixen bleken de Drop Shot duo’s te sterk voor die van Roosterse. Joran en Christine gaven Marijn en Flora weinig hoop op een punt (2x 11-21) en Dicky met Alyssa deden daarvoor weinig onder. Met 14-21 en 14-21 tegen Noah en Kirsten werd de eindstand van deze wedstrijd op 2-6 voor BC Drop Shot bepaald. Met de uitslag van Duinwijck (7-1 tegen VELO) staat Drop Shot nog steeds bovenaan vanwege een iets beter puntensaldo dan Duinwijck.

Op 25 september staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Het Groningse AMOR zal na een lange reis de tegenstander zijn.

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. BC Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers op 2 locaties in Den Haag. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 2 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer