BC Drop Shot door grote overwinning weer koploper
Eredivisie badminton 2021-2022

06-11-2021

Zaterdag 6 november was BC Amersfoort de tegenstander van BC Drop Shot. Met deze wedstrijd meegerekend nog 2 duels te gaan tot het einde van de eerste fase en hoe hoger de positie op de ranglijst, des te meer punten worden meegenomen richting de tweede fase.

BC Drop Shot had dezelfde spelers als vorige week tegen Hoornse BV ter beschikking, nu aangevuld met de Deen Steve F. Olesen. In de herendubbel namen Wessel van der Aar en Steve Olesen het op tegen Niels Veenstra en Ruben Wijnands. De eerste game ging met 21-12 naar Drop Shot, maar de tweede game was de weerstand flink groter. Pas op 29-27 wisten Wessel en Steve het duel te beslissen.

Bij het damesdubbel ging het redelijk gelijk op, maar Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens wisten tegen Madouc Linders en Meike Versteeg steeds een gaatje te slaan en wisten met 21-19 en 21-16 de 2-0 op het scorebord te zetten.

Joran Kweekel wist in een zeer eenzijdige herensingle Hans van Os te verslaan met 21-7 en 21-4. In de andere herensingle vond Lars Kros een verbeten Niels Veenstra tegenover zich. De rally van de dag zat in de tweede game van deze wedstrijd met van beide heren een fraaie trickshot. Niels was in deze single net iets vaster in zijn slagen en won met 16-21 en 16-21.

In de eerste damessingle waren Jaymie Laurens en Meike Versteeg aan elkaar gewaagd. Jaymie was net iets doortastender in de eerste game (21-18) en wist in de tweede game een paar punten voorsprong te pakken en bouwde dat uit naar een 21-14 winst. Novi Wieland nam het op tegen de linkshandige Anouk van Wijk. De eerste game werd een simpele prooi voor Anouk met 8-21. In de tweede game gooide Novi, bijna als gebruikelijk, de spanning van zich af en vocht zich terug in de wedstrijd. Met 21-17 dwong Novi een derde game af, en daar liet ze weer zien over een ijzersterke mentaliteit te beschikken. Met 21-14 ging het punt naar Novi.

Met een 5-1 tussenstand stond er voor beide teams nog 2 bonuspunten te wachten, want voor Amersfoort zou DKC dan mogelijk nog binnen bereik blijven voor die vijfde plaats. De eerste mix van Joran en Alyssa tegen Hans en Anouk werd relatief eenvoudig door het Drop Shot duo gewonnen, die soms moeite hadden om de concentratie te behouden (21-14 en 21-13). Steve en Novi namen het op tegen Ruben en Madouc en de eerste game ging met 17-21 naar Amersfoort. De tweede game kwamen Steve en Novi beter in hun spel en zorgden via 21-15 dat een derde game de beslissing moest brengen. Het werd een zéér spannende game met uiteindelijk Steve en Novi die met 24-22 aan het langste eind trokken.

Met de 7-1 eindstand was het even afwachten wat de concurrenten Duinwijck en Almere tegen elkaar deden, maar door hun gelijke spel kwam Drop Shot op gelijke hoogte met Duinwijck maar door een beter gamesaldo staat BC Drop Shot op de eerste plaats, met Almere daar één punt achter.

Volgende week is de laatste wedstrijd van fase 1 en de eindstand van deze fase bepaalt het aantal bonuspunten wat meegaat naar fase 2. BC Drop Shot speelt de uitwedstirjd bij VELO (4de), terwijl Duinwijck op bezoek gaat bij Hoornse BC en Almere ontvangt nummer 5 DKC.

Foto: Steve Olesen met Wessel van der Aar geconcentreerd op weg naar winst in de herendubbel.

#vandekolkhypotheken #vanderwouden #fysiopraktijkrijswijk #victoreurope #bcdropshot #badmintonclubdropshot

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. BC Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers op 2 locaties in Den Haag. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 2 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer