BC Drop Shot is klaar voor de strijd (voorbeschouwing)

04-09-2021

Na bijna een jaar op een houtje bijten, start op 11 september de nieuwe badmintoncompetitie voor de Eredivisie teams.

Vorig seizoen gaf BC Drop Shot al aan zeker tot één van de kanshebbers voor het landskampioenschap te behoren, maar staande op de eerste plaats gooide de tweede Coronagolf roet in het eten en moest de competitie afgebroken worden.

Ook in haar derde eredivisieseizoen zullen de ambities van BC Drop Shot niet anders zijn dan vorig seizoen: een plek bij de bovenste drie, wat minimaal recht geeft op deelname aan de play-offs.

Wijzigingen

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er wel wat wijzigingen te melden op spelersvlak. Nadia Choukri wilde haar carrière vervolgen in Frankrijk, waardoor ze niet meer voor Drop Shot mocht uitkomen. Helaas hield Nadia aan een toernooi in Spanje een nare enkelblessure over (we wensen Nadia een spoedig herstel toe).

Ook Imke van der Aar heeft de club verlaten en gaat in Denemarken haar badmintondromen proberen waar te maken. Maar zeker dat we Imke nog wel een keer langs de baan in Den Haag zullen tegenkomen. Haar broer Wessel heeft een tijdje geleden alweer een operatie aan zijn heup ondergaan en is nu druk bezig met zijn revalidatie. Het gaat voorspoedig en het lijkt erop dat Wessel ook dit seizoen inzetbaar is. Wanneer is afhankelijk van de voortgang van zijn herstel.

Blijvers en aanwinsten

Daar waar spelers vertrekken, blijven en komen er ook. Voor het seizoen 2021-2022 hebben we met enige vastberadenheid kopman Joran Kweekel weten te behouden.

Naast Joran zien we ook good-old Dicky Palyama weer op de baan, hij kan maar geen genoeg krijgen van die shuttle. En hij heeft vorig seizoen laten zien nog steeds tot de top van badmintonnend Nederland te behoren, ook al staat al vier jaar een 4 vooraan bij zijn leeftijd. (Grappig is dat Wikipedia vermeld dat Dicky een voormalig badmintonspeler is, maar bezoekers van de wedstrijden van BC Drop Shot weten wel beter).

Lars Kros zien we ook al voor het derde seizoen op rij in het team. Ook onze Deense stylistische dubbel- en mixspecialist Mathias Thyrri Jörgensen mogen we voor het derde seizoen Dropshotter noemen. Hij krijgt gezelschap van zijn landgenoot Steve F Olesen, die in principe de plaats van Wessel inneemt, zolang hij niet inzetbaar is.

Bij de dames zal Jaymie Laurens de kopvrouwe zijn en bij de singles laten zien dat ze, ondanks de Corona-luwte, grote vooruitgang heeft geboekt. Alyssa Tirtosentono zal in de dubbel weer wat vaker Christine Busch Andreasen naast zich zien. Het jeugdige koppel kan tegen de sterkere dubbels toch wel voor een verrassing gaan zorgen. De vorig jaar van Roosterse BC overgekomen Zwitserse Nadia Fankhauser zal ook dit seizoen voor Drop Shot spelen en zij ziet talent Novi Wieland overkomen van Roosterse. Op de valreep nog een aanwinst, waar de ambities van BC Drop Shot Natalia Perminova tot een overstap van BC Amersfoort heeft doen bewegen.

Sterke selectie

Bij elkaar genomen staat er toch weer een op papier sterke selectie, maar zoals ieder seizoen al het geval was, zal ook dit seizoen de samenstelling van het team afhangen van de agenda van de internationale toernooien. Maar dat geldt ook voor die tegenstanders, die ook spelers hebben in TeamNL en/of deelnemen aan het toernooiencircuit op jacht naar rankingspunten om een grotere kans te hebben op deelname aan EK’s, WK’s of de Olympische Spelen in 2024.

Begeleiding
We zijn blij dat we bij de teambegeleiding Robbie Kneefel en Francien van der Aar behouden hebben voor de club. Zelfs de dollars van PSG heeft ze niet kunnen verleiden om BC Drop Shot te verlaten.

Sponsors

Als club zijn we heel erg blij met onze sponsors, want daar kun je als club met ambities niet zonder. Hoofdsponsor Jaap van de Kolk (Van de Kolk Hypotheken), Henric van der Wouden (Managementbureau van der Wouden), Robert Hoogland (Fysiopraktijk Rijswijk), Sportcentrum Mariahoeve en Dave Macaré (Macaré Sport/Online Badmintonwinkel.nl) zullen we ook komend seizoen weer vaak in de sponsor hoek terugvinden.

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. BC Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers op 2 locaties in Den Haag. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 2 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer