Over dynamiek en trots

10-01-2023

Welkom op deze ALV. We kennen twee ALV’s per jaar. Deze, meestal aan het begin van een jaar heeft de Jaarrekening als onderwerp. De andere in de zomer meer de beleidsmatige en begrotingskant. Die ALV kijkt vooruit, deze ALV kijkt terug en wel naar seizoen 2021-2022. Goed dat jullie er zijn want zoals jullie weten vormen de leden het hoogste orgaan binnen een vereniging.

Terugkijkend

Goed terugkijken dan. Seizoen 2021-2022 startte na een miserabel covid jaar positief. In de ALV hadden we ook besloten een contributiecompensatie te geven voor die leden die dat op prijs stelden. Toen begon de winter en was het toch weer zover. Vanaf nov. 2021- feb. 2022 toch weer (gedeeltelijke) lock down door Covid. Zoals je misschien nog weet, sloot destijds de hal om 17.00 uur. Dat betekende dat nagenoeg ons hele programma niet door kon gaan.

Ochtendtrainingen

Creatief als we zijn, zijn ochtendtrainingen georganiseerd. Aanvankelijk dacht ik zelf nog dat niemand zo gek zou zijn om zo vroeg te trainen, maar het tegenovergestelde bleek waar. Niet alleen werden trainingen goed bezocht: er werd ook aanzienlijk minder afgemeld. Uiteindelijk werd alles afgesloten helaas.

Goede prestaties

Ook de competitie werd stilgelegd en later hervat. We speelden tot en met eind maart 2022 de competitie door. Team 1 verloor van Nederlands kampioen van vorig jaar BC Duinwijck, in de halve finale. Team 3 werd zeer overtuigend kampioen en realiseerde de aansluiting door te promoveren naar de 1e divisie.

Ook team 10 werd kampioen. Het was prestatief toch een erg positief seizoen. Geen enkel team degradeerde. Ook bijzonder om te melden. We kwamen maar liefst uit met 11 teams en 2 mannenteams. Totaal 13 teams. Dat doen niet veel verenigingen ons na.

Toernooien

Dat langer doorspelen, betekende ook wel wat extra’s voor de inhuur en had wel meer consequenties voor de inkomsten. De Covid maatregelen gooide natuurlijk ook fors roet in het eten van ons traditionele zeer goed bezochte wintertoernooi (ter indicatie, de editie 2023 van afgelopen zaterdag had 288 inschrijvingen) Gelukkig hebben we wel ons Grand Prix Toernooi met 215 inschrijvingen en ons Zomertoernooi met 232 inschrijvingen kunnen door laten gaan.  

Daarnaast zijn er weer tientallen trainingen verzorgd en een zee aan zweetdruppels ontstaan en hopelijk ook weer weggespoeld.

Trots

Toen ik het allemaal zo’n beetje zat samen te vatten ter voorbereiding van de ALV, realiseerde ik me pas goed hoeveel dynamiek er binnen de club is. Ik werd overvallen door een gevoel van trots. Dat we dit als club met en voor elkaar weer hebben gerealiseerd. Heel fijn om hier deel van uit te maken en mede richting aan te geven.

Zorgen

Er zijn wel zorgen. We zien de prijs van shuttles fors stijgen. We zien zelfs nu een energy fee op shuttles. De zaalhuur is nog op gelijke voet, maar gaat de energieprijs straks sterk stijgen. Worden sportclubs dan gecompenseerd? De inflatie is fors welke consequenties gaat dat hebben. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten. Aan ons allemaal ook zuinig te zijn in deze tijd. Zuinig dan vooral met shuttles. Daar heb je als clublid de meeste invloed op.

Afsluitend

Afsluitend alvast een voorzetje op agendapunt 6. We hebben een heel prettig functionerend bestuursteam (al zeg ik het zelf). Toch heeft Roos Beerkens aangegeven ons te verlaten. Niet vanwege het team, maar ja die altijd spannend balans tussen privé en verenigingsinzet. We hebben zeker begrip voor haar keuze, maar wat gaan we haar missen binnen ons team.

Maar “Elk nadeel hep z’n voordeel”, zei een Amsterdams voetbalfilosoof eens. We hebben hele gave dingen te doen op korte en lange termijn. We zoeken geen master in boekhouden, maar juist een bestuurlijk gericht penningmeester. Richtingen in beleid hebben altijd met de penningen te maken. Je vindt cijfers gekoppeld aan beleidskeuzes leuk en uitdagend! Je hebt in het bestuur een belangrijke en vaak zelfs een beslissende rol.

Een extra voordeel bij onze club is dat je er niet alleen voor staat. Lisette is je linker- en rechterhand en Arjen Eerden zet al zijn kennis en expertise is je steun en toeverlaat voor de juiste verwerking. En het bestuur draagt samen het gekozen en geaccordeerde beleid uiteraard

We zoeken dus een penningmeester die het leuk vindt om mee te denken over richtingen in een super actieve club waar veel gebeurt. Die ideeën heeft en positief kritisch is. Die kijkt naar mogelijkheden en tegelijkertijd de financiële balans bewaakt. We zoeken jou dus!

Robert Hoogland

Voorzitter BC Drop Shot

Badminton bij Bc Drop shot

BC Drop Shot is een Haagse badmintonclub, opgericht in 1947. BC Drop Shot speelt op allerhoogste niveau met behoud van sfeer en gezelligheid.

BC Drop Shot biedt 7 dagen per week mogelijkheden voor jeugd, recreanten en competitiespelers op 2 locaties in Den Haag. BC Drop Shot verzorgt trainingen op alle niveaus, biedt veel wedstrijdmogelijkheden en evenementen.

Aanvraag informatie lidmaatschap

Meer informatie over het lidmaatschap en/of de mogelijkheden. Laat je gegevens hieronder vrijblijvend achter. We nemen contact met je op.

Contact

BC Drop Shot speelt op 2 locaties.

Hoofdlocatie:
Sportcentrum Mariahoeve
Het Kleine Loo 12
2592 CE  Den Haag

info@bcdropshot.nl


Powered by Phytalis | Disclaimer